„Vaizdą užfiksavau Monciškėse, jos yra tarp Palangos ir Šventosios. Tai yra Monciškių gatvė, nuo Palangos yra apie 7 kilometrai. Darome prielaidą, kad tai galėtų būti Bosų vilkas. Kaip tik bendravau su „Žvėrinčiaus“ Telšių urėdu dėl vilko. Nesu matęs gyvo vilko, tik zoologijos sode, gamtoje tai pirmas kartas. Tačiau urėdas man pasakė, kad vilkas vienintelis gyvūnas, kurio cirkas negali prisijaukinti ir dresuoti. Gal jis ir atrodo ramus, bet jame glūdi žvėris, bet žmonių vilkai paprastai nepuola“, - pasakojo V. Jankūnas.

Vyras teigė, kad važiuojančio automobilio vilkas nebijojo: „Mano automobilis mažiukas, smartas, didelio garso neskleidžia, labai lėtai važiuota, gal dėl to ir nebijojo.“

Klaipėdos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas ketvirtadienį GRYNAS.lt teigė, kad šiuo metu laisvėje yra jau tik du vilkai, o situacija nuolat stebima.

„Praeitą savaitę yra pabėgę jie ir gavome pranešimą, buvome ir su policija nuvažiavę į vietą. Vieną iš vilkų yra nutrenkęs automobilis, šiuo metu du laksto laisvėje ir savaitgalį kažkas vieną iš jų nufotografavo. Situaciją mes stebime, bet nemanau, kad yra reikalas nerimauti ir nebus taip, kad jie pultų žmones, gyvūnus“, - sakė V. Marozas.

Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius GRYNAS.lt pripažino, kad nelaisvėje auginti vilkai gali mažiau bijoti žmogaus nei laukiniai žvėrys.

„Iš gamtinės pusės galima pasakyti, kad tiesiog pasipildė fauna naujais gyvūnais. Pats faktas, kad gyventojai pastebėjo vilką prie sodybos ir jie labai nesibaimino žmonių, net mobiliuoju telefonu jį nufotografavo, paprastai vilko taip nenufotografuosi. Galbūt jis natūralių instinktų ir neturi“, - sakė D. Nicius.

Jeigu užfiksavote vilko nuotraukų ar filmuotos medžiagos, kviečiame pasidalinti su portalu GRYNAS.lt. Siųskite medžiaga el. paštu grynas@grynas.lt.