Lanikai paplūdimys, Havajai

Lanikai paplūdimys

Auksinis smėlis, palmės, tropiniai augalai ir nesibaigianti saulės šiluma – tai vienas geriausių paplūdimių pasaulyje, tikras rojaus kampelis. Vanduo čia visuomet gilios žalios spalvos, tarsi iš paveikslėlio.

Ipanemos paplūdimys

Ipanemos paplūdimys

Kaip sako vietiniai, Ipanemos paplūdimys – tai vieta, kur prasideda ir baigiasi Rio de Žaneiro vasara. Paplūdimys yra garsus savo elegantiškumu ir pramogomis, kurios siūlomos poilsiautojams.

Bora Bora
Bora Bora


Tai - sala Ramiajame vandenyne. Bora Bora primena natūralų rojų, kuriame susipina skaisčiai žalių viršūnių vulkaninės kilmės kalnai, turkio mėlynumo vandenynas bei pagrindinę salą beveik iš visų pusių supanti magiško grožio lagūna, nuspalvinta džiunglių žalumos miškais, puriu smėliu, papuošta smulkiom koralinėm salelėm.

Maldyvai

Maldyvai

Maldyvai – tai unikalių salų grandinė, kylanti iš Indijos vandenyno. Salynas sudarytas iš 1190 koralinių salų, sugrupuotų į 26 atolus. Maldyvai yra žemiausia šalis pasaulyje, kurioje maksimalus natūralus žemės lygis yra 2,3 m virš jūros lygio, o kur yra pastatų, jis iškyla iki kelių metrų. Per pastarąjį šimtmetį jūros lygis pakilo apie 20 cm, jei jis toliau kils gali iškilti grėsmė Maldyvų egzistavimui.

Seišeliai

Seišeliai

Tai – salų valstybė Indijos vandenyne, į šiaurės rytus nuo Madagaskaro. Klimatas čia subekvatorinis, jūrinis. Vidutinė mėnesio temperatūra 26-28 °C. Per metus iškrenta iki 4000 mm kritulių. Didesnėse salose yra tropinių miškų.