Renginys vyks vasario 13 d., šeštadienį, 11 val.Pajūrio regioninio parko lankytojų centre, adresu: Placio g. 54, Karklė, Klaipėdos rajonas.

Renginio programa:

11.00 val. – Fotografijų parodos „Mano pajūrio gamta“ atidarymas ir pristatymas;
12.00 val. - Šaipių kaimo šiupinio ragavimas;
13.00 val. - Paskaita apie Lietuvoje žiemojančius paukščius;
14.00 val. - Žiemojančių paukščių stebėjimai nuo Karklės ir Olandų kepurės skardžių.

Paukščių sutiktuvės rudenį, o išlydėtuvės pavasarį - tikėtinas Paukščių dienų scenarijus pajūryje. Iš tolimos Šiaurės dešimtys tūkstančių vandens paukščių į mūsų kraštus žiemoti atskrenda lapkričio mėnesį, o išskrenda atgal į veisimosi vietas tundroje - gegužę.

Pajūrio regioninio parko lankytojų centre, jūsų lauks regioninio parko bei Klaipėdos universiteto ornitologai, kurie supažindins su pas mus besisvečiuojančių sparnuočių migracijos maršrutais, rūšimis, o Karklės bendruomenė bei parapijos pastorius Mindaugas Žilinskis pristatys fotoparodą

„Mano pajūrio gamta”, kurioje atsispindi čia gyvenančių ir dirbančių žmonių gamtos matymas įvairiais metų laikais, patirti įdomiausi atradimai pajūryje. Šaipių ūkininkai vaišins pačių pagamintu tradiciniu Klaipėdos krašto patiekalu – šupiniu. Po to keliausime ant Karklės ir Olandų kepurės skardžių, kur su tam skirta optika žvelgsime į jūros tolius bei stebėsime žiemojančius sparnuočius. Tikėtina, kad matysime rudakaklius narus, didžiuosius dančiasnapius, ledines antis, klykuoles, ausuotuosius kragus.

Pastaba: Apsirenkite atitinkamai pagal oro sąlygas.

Renginį organizuoja Karklės bendruomenė kartu su Pajūrio regioninio parko direkcija bei Klaipėdos universitetu ir Lietuvos ornitologų draugija.

Informacija:

Pajūrio regioninio parko direkcija tel.; 8-46-412483,
kontaktinis asmuo Erlandas Paplauskis, mob.tel.; 8 686 95503,
Karklės bendruomenės: kontaktinis asmuo Arvydas Urbis, mob.tel.; 8 643 88802