Ką veiksime?

Bandysime įlįsti į ežiuko kailį: susipažinsime su šia įdomia archajinių žinduolių rūšimi, aiškinsimės jų ypatybes ir subtilybes. Sužinosite, kodėl anekdote apie ežiuką, įkritusį į duobę, slypi dalis tiesos. Kas klausys ausis ištempęs – nesunkiai atsakys į dygius viktorinos klausimus.

Papildę žinias, miklinsime rankeles dalyvaudami kūrybinėse dirbtuvėse. Žiūrėdami legendinį animacinį filmuką „Ežiukas rūke“, kursime ežiukų meną: kiekvienas sau galės pasigaminti išskirtinį ežiuką-skirtuką.

Galiausiai – svarbiausias ežiukų dienos uždavinys – tvirtovės statybos. Žingsniuosime ieškoti tinkamos vietos, kurioje įrengsime žiemavietę ežiukams, mat šie spygliuoti sutvėrimai, kaip ir mūsų mylimos miegapelės ar šikšnosparniai – irgi užmiega žiemos miegu. Pasirūpinę savo dygliuotais bičiuliais, palepinsime ir save – ant žarijų keptais obuoliais. Jais ežiukų nepavaišinsi, tačiau mums, dvikojams,– tai gardžiausi rudens skanėstai.

Neliūdinkime ežiukų – rūpinkimės jais ir jų aplinka. Susitinkame prie didžiausio Lietuvoje ežiuko!Jį rasite ant Kauno marių regioninio parko direkcijos sienos, adresu: Miškininkų g.2, Vaišvydava, Kauno rajonas.

Registracija ir informacija tel.: 8~37 38 30 71 arba el. paštu: ramune.mikitiejeva@gmail.com