Iš tiesų laukiniam gyvūnui nebūdinga, kad pastebėjęs žmogų jis toliau kiūtotų tankmėje, nesitrauktų tolyn. Medžiotojai tokiais atvejais tikina, kad gyvūnas sega pasiutlige.

Vilniaus universitete dirbantis žinduolių specialistas, doc. dr. Alius Ulevičius teigė, jog tai usūrinis šuo, arba mangutas.

„Kai kas klaidingai jį vadina jenotu. Iš tikrųjų jenotas yra meškėnas, kilęs iš Šiaurės Amerikos. Yra pranešimų, jog meškėnas pastebėtas ir Lietuvoje, bet tokie atvejai bent kol kas reti, - laiške redakcijai rašė mokslininkas. - Keistoka, kad šiuo atveju mangutas toks nebaikštus, galėjo būti sužeistas, arba ligotas. Pasitaiko sergančių ir pasiutlige, todėl tokius nebaikščius reikėtų palikti ramybėje ir pranešti medžiotojams.“
Mangutas tylutėliai stebi grybautoją iš tankmės

Doc. dr. A. Ulevičius pabrėžė, jog ruduo - intensyvaus mangutų maitinimosi ir riebalų kaupimo metas prieš žiemą. Todėl dabar šie žvėreliai labai aktyvūs ir gali būti dažnai sutinkami, ypač prieblandoje. 

„Įdomu, jog matydamas, kad nepabėgs nuo persekiotojo, šis žvėrelis gali apsimesti negyvu. Nors dažniausiai sprunka iki tol, kol buvo pastebėtas“, - dėstė mokslininkas.