„Šalia, mat, statoma stručių ferma! Kyla klausimas - velniam čia tie stručiai prie Asvejos ežero, tuo labiau, kad statybos ir lauko darbai vykdomi geltonskruosčių žalčių poravimosi vietose?“, - širdo Gintas pridūręs, jog tokias poravimosi vietoves Lietuvoje galima ant rankos pirštų suskaičiuoti.

Jo teigimu, šiuo metu jo anksčiau aptiktoje vietovėje telikęs gal 30-ies arų neišdraskytas miškelis ir ten žalčių dar esama. Tačiau miškelis labai netvarkingas, apšiukšlintas, todėl ropliai jame glaudžiasi ir nežino, kur toliau bešliaužti.
Taip žalčių meilės guolis atrodė 2013-aisiais (Ginto Krakausko nuotr.)

„Žalčiai mūsuose pakankamai retai sutinkami gyvūnai, jie bejėgiai prieš žmogaus technikas ir užmojus“, - laišką liūdnai užbaigė vyras.

Regioninio parko atstovas: žalčių pievoje - pilna

Asvejos regioninio parko vyriausiasis rekreacijos vadybininkas Nerijus Brusokas teigė jau atsakęs į šio gyventojo laišką.
„Matote, toje vietoje iš tiesų yra ne regioninio parko teritorija,- kalbėjo vyras. - Riba būtent eina keliu. Dešinė pusė ties įlanka - dar yra parkas, o už kelio, kur įsikūręs tas Dubingių žirgynas ir iškasti dideli prūdai - ten ne parko teritorija. Jei ten būtų regioninis parkas, niekas nebūtų leidęs tokių didelių statybų. Ten iškasta gal dešimt hektarų. Vyksta įvairūs statybos darbai: maniežai, ruošiamasi statyti net mini vandens parką, spa.“
Žalktynės vieta teritorijoje

N. Brusokas pasakojo, jog teritorijos savininkai augina ir alpakas, ir elnius, danielius ir stručius ir dar įvairiausių rūšių paukščių.
„Ten rengiamas maniežas, vaikai mokinami joti. Jie dar daugelio darbų ten nepadarę. O žalčių pas mus tikrai daug. Pavyzdžiui, ežero pakrantėje, jau mūsų parko teritorijoje, kur padaryta apžvalgos aikštelė ir tolėliau yra pieva - ten jų pilna. Faktiškai nieks jų nei trukdo, nei judina,“ - tikino Asvejos regioninio parko atstovas. 

Jo  nuomone, ir statybų teritorija šiuo metu neatrodo labai baisiai, o viską sutvarkius atrodys dar gražiau. 

„Čia nuo 2005-ų metų gal buvo įvairiausių skundų. Kai verslininkai pradėjo kasti tuos didelius prūdus, čia važiavo žiūrėti ir aplinkosaugininkai, ir žurnalistai, bet kaip supratau, niekas nieko nei sustabdė, nei nubaudė,“ - kalbėjo N. Brusokas.