Skaitytojas Linas rašo šiemet suradęs baravyką, kur iš vieno kelmo styro net septynios „galvos“. Įspūdingasis gražuolis rastas net ne miške, o nuosavame kieme!
Tokie milžinai dygsta skaitytojo kieme
„Tikras smagumas, kai baravykai dygsta kieme. Vilkaraisčių kaime (Molėtų r.), vasarą po liepomis​
​kasmet išauga iki 15 baravykų. Šiemet šis didysis yra jau aštuntas. Paprastai jie neraunami, bet paliekami supūti - „veislei“, - paaiškina Linas.
Baravykas "septyngalvis"

Grybauti mėgstantis Dinaidas taip pat su skaitytojais pasidalino savo atrastais „lobiais“ - mėlynaisiais grybais.

„Aš irgi miške radau iki šiol dar nematytų mėlynųjų grybų - kotas geltonas kaip voveraitės, tik toks gal labiau į morką panašus, o galvelės kaip babausių tik mėlynos, atrodo lyg švytėtų“, - rašo skaitytojas.
Mėlynieji skaitytojo rasti grybai
Audriuku pasivadinęs skaitytojas pasidalijo nuotrauka su prierašu - „štai kokių grybų yra Lietuvos miškuose“. Nuotraukose puikuojasi violetinės spalvos grybas, primenantis musmirę.
Mėlynieji skaitytojo rasti grybai

GRYNAS.lt primena, jog gamtininkai prašo grybaujant neardyti ir nekapstyti samanų, baravykus nupjauti prie pagrindo arba išsukti.  Taip pat prašoma atsargiai statyti automobilius, ratais neardyti miško paklotės. 

Dažnas grybautojas nežino, kokių baravykų rinkti negalima. Už į Lietuvos raudonąją knygą įrašytų grybų rinkimą galite sulaukti baudos iki 1000 litų. Kokių rūšių baravykai Lietuvoje saugomi, galite sužinoti ČIA.