Maždaug 22.30 val. automobiliu važiavęs vyras pamatė, kad tamsia miesto gatve iš lėto juda mažas objektas. Netrukus jis suprato, kad tai ežiukas.

Nieko nelaukdamas Mindaugas sustabdė automobilį ir išlipęs nuėjo jo pusėn. Tačiau pagalbos gyvūnui neprireikė, nes pamatęs žmogų šis padidino greitį ir saugiai perėjo kelią.

Laimingai pasibaigusi kelionė per gatvę pradžiugino jauną vyrą. Iki to momento jis dar spėjo padaryti kelias ežiuko nuotraukas.
Vilniuje pasirodęs ežys

Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Ekologijos ir aplinkotyros centro doc. dr. Alius Ulevičius yra sakęs, kad lįsti prie netikėtai sutiktų ežių negalima. Tiesa, yra viena išimtis. Jei pamatėte šį gyvūną gatvėje, perneškite jį. Taip išgelbėsite jo gyvybę.

„Vilniuje pilna įvairiausių skverų ir parkų, kur ežiukai normaliai gyvena. Jie nėra labai baikštūs ir gyvena žmonių gyvenvietėse. Sutikus mieste ežiuką nereikia prie jo lįsti. Tačiau yra viena išimtis. Jeigu jis užeina ant judrios gatvės, pernešdami į saugesnę vietą išgelbėsite jam gyvybę. Ežiukai, kai pajunta, kad kažkas prie jų artėja, susiriečia į pasyvią gynybinę poziciją ir galvoja, kad jie nuvers tanką nuo kelio. Keliuose taip suvažinėjama labai daug ežiukų“, - yra sakęs mokslininkas.