Mokymų metu lektoriai rodo praktinius pavyzdžius, kaip praturtinti egzotinių gyvūnų aplinką, pagerinti jų užimtumą. Trečiadienio rytą EAZA lektoriai zoosode gyvenančios liūtės Molės voljere pademonstravo vieną iš liūtės užimtumo metodų.

Prie šalia voljero augančio medžio buvo pririšta virvė, nutiesta į voljerą. Prie virvės galo buvo pririštas šieno prikimštas maišas, kuris tapo Molės žaislu.

Liūtė įleista į voljerą iškart susidomėjo nauju ir nematytu daiktu bei puolė maišą draskyti. Specialistai sako, kad tokie žaidimai gyvūnams primena medžioklę laisvėje.

„Tokie žaidimai gyvūnams turėtų vykti bent kartą per dieną ir vis skirtingi. Tokį patį žaidimą galima taikyti tik po mėnesio. Taip, mano nuomone, būtų geriausia“, - teigė specialistė iš JAV V. Hare.

Netrukus panašių žaidimų sulauks ir žirafos, fazanai, iguana ir kiti gyvūnai.

Nors Lietuvos zoologijos sodas dažnai sulaukia kritikos dėl prastos gyvūnų gyvenamosios aplinkos, tačiau šįkart V. Hare priekaištų nereiškė.

„Man patiko liūtės voljeras – jis pakankamai didelis. Be to pastebėjau, kad zoologijos sodo darbuotojai su liūte užmezgę tvirtą kontaktą. Tai labai svarbu“, - teigė V. Hare.