Iš pradžių žvejai pastebėjo ruonį, nardantį po žvejybiniu kateriu. Drąsus gyvūnas išnirdavo tai viename, tai kitame katerio šone.

Galima pagalvoti, jog jūrų liūtas taip žaidė su žvejais, tačiau šiuo atveju jis greičiausiai nujautė artėjantį pavojų. Netoliese ratus suko orka, kuriai jūrų liūtai yra pagrindinis grobis.

Kai žvejai nusprendė paplaukti tolėliau, orka puolė. Jūrų liūtui greičiausiai pavyko išsisukti nuo galingų banginio nasrų, tačiau tuomet orka švystelėjo jį kelis metrus į orą galinga uodega.

Niekas nepapasakos, kaip baigėsi jūrų liūtui, bet didelė tikimybė, jog po tokio skrydžio jis tapo orkos pietumis.

Portalas USAtoday.com mėgino kelti klausimą, ar įspūdingas vaizdelis nėra sufabrikuotas. Vaizdą į youtube.com portalą įkėlė Brianas Ringeisenas, kompanijos „Anglers Adventures & Outfitters”, organizuojančios išvykas į Aliaską, žvejybinio katerio kapitonas. Tai yra vienintelis šio vartotojo įkeltas vaizdo įrašas.

Vyras teigia, jog nuo 19-os metų vairuoja katerius ir kviečia į Aliaska pažvejoti lašišų, gigantiškų Aliaskos otų bei pasigrožėti laukine šios vietovės gamta.

Vis tik portalo USAtoday.com žurnalistai padaro išvadą, jog nors kai kurios datos neatitinka ir vaizdelis galėjo būti užfiksuotas ne rugpjūtį, o kovą, motulėje gamtoje kartais įvyksta stebuklų. Šįkart tokiam prilygsta įspūdingas vaizdelis iš orkos medžioklės.