Žiemą, ypač kai miške daug sniego, sudėtingiausia išgyventi stirnoms. Šernai dėl savo knyslių geba gana giliai rausti po sniegą, todėl yra atsparesni, bet pagalbą suteikti galima ir jiems.

Estų gamtos portalas looduskalender.ee nusprendė pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis ir parodyti, kaip atrodo laukinių gyvūnų šėrimas žiemą. Tiesioginės vaizdo transliacijos veikia ir kaip mokomoji priemonė: galima stebėti laukinius gyvūnus, laukti kada jie ateina maitintis, sužinoti jų mitybos principus, fiksuoti įdomius momentus.

Tiesioginė vaizdo transliacija startavo gruodžio 7 d. Looduskalender.ee rašo, kad filmuojamose apylinkėse šiuo metu yra apie 15 cm sniego danga, o žemė dar pilnai neįšalus. Šernai dar gali maisto susirasti ir patys, bet stirnoms pagalba jau reikalinga.

Šėrykla šiuo atveju jam pagelbėtų, nes gausiai maisto radę gyvūnai gali akimirkai prarasti budrumą. Tiesa, gyvūnai čia nebūna visą dieną, bet praleidus daugiau laiko tikrai įmanoma jų pamatyti.

GRYNAS.lt pavyko užfiksuoti dvi stirnas:

Šėrykla įkurta pietų Estijoje esančiame Alam - Pedja rezervate, medžioklė čia uždrausta, todėl gyvūnai yra kiek drąsesni ir nebijo ateiti maitintis dieną. Portale rašoma, kad Ilmatsalu miške gyvena ir vienišas vilkas, kuris vis taikosi sumedžioti stirną ar šerną.

Kiti dažni šeryklos svečiai - paukščiai.

Skaitytojų užfiksuoti kadrai:

Vos pasirodžius šernui, skaitytojai iš karto jį užfiksavo:

Dar daugiau skaitytojų kadrų. Jų jau gavome apie šimtą. Atsiprašome, kad visų nesudedame (nes jie kartojasi), bet esame labai dėkingi už aktyvumą:

Šėrykloje pasirodė šernų šeimyna: