„Bus tvarkomas neįgaliųjų liftas, kuris šiuo metu neveikia. Specialiai pasirinkome dieną savaitės viduryje, kai yra mažesni žmonių srautai, taip pat derinome su meistrais. Iš tiesų, parke yra apgultis ir žmonių srautai nei savaitgaliais, nei darbo dienomis nemažėja, todėl norime visus įspėti, kad rugsėjo 2 dieną takas nedirbs“, - GRYNAS.lt sakė Anykščių regioninio parko vyr. specialistė Simona Stasiūnienė.

Primename, kad registruotis iš anksto važiuodami į taką žmonės turi tik tuo atveju, kai nori ekskursijos su gidu, kurios kaina 3-4 eurai. Kitu atveju žmonės gali atvykti darbo metu (10-19 val.) ir apžiūrėti taką nemokamai. Lankytojams bus siūloma įsigyti saugomų teritorijų lankytojų bilietą, kurio kaina 1 euras. Takas dirba septynias dienas per savaitę ir darbo laikas nesiskiria darbo ir savaitgalio dienomis.

Anykščių šilelyje vinguriuojantis Medžių lajų takas – vienintelis Baltijos šalyse. Takas prasideda netoli Puntuko akmens, lankytojams reikės užlipti ant kalvos. Medžių lajų takas nuo žemės pamažu kyla iki 21 metro ties medžių laja. Takas medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35 metrų aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėti Šventosios upės vingiais, pasivaikščioti tarp medžių lajų. Įdomus Medžių lajų tako architektūrinis sprendimas (architektai Arvydas Gudelis ir Andrius Dirsė).

Kviečiame visus apsilankiusius dalintis savo atsiliepimais, nuotraukomis bei filmuota medžiaga. Siųskite informaciją redakcijai paštu grynas@grynas.lt