V. Mazuronio, nuomone visos pakrantės turėtų būti laisvai prieinamos visuomenei ir dėl šio klausimo nereikėtų net diskutuoti.

„Užtvėrimai yra visuomenės patekimo į pakrantes ribojimas. Tie teiginiai, kurie yra išsakyti, motyvuojant tuo, kad sklypų savininkai tvarko teritorijas, mano manymu, neatlaiko jokios kritikos. Jie reiškia, kad savininkams atiduodame pakrantes, už tai, kad jie jas tvarkosi sau“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Anot europarlamentaro, pakrantėmis gali naudotis ir į jas patekti visi, kas tik nori: „Sutinku, kad šiandien yra tam tikros problemos su pakrančių tvarkymu ir jas reikia spręsti. Beje, savininkai, kurie turi priėjimą prie vandens telkinių, turi išskirtinę privilegiją gyventi ant ežero kranto. Ir, manau, kad logiška, jog jie tvarko, ir turėtų tvarkyti pakrantes. Galbūt reikia atrasti ir kitas valstybinio tvarkymo formas, bet argumentas, kad mes tvarkome ir todėl mes galime užsitverti ir užsigrobti teritorijas, mano supratimu, švelniai tariant, nekorektiškas.“

Pasak V, Mazuronio, problemų kyla dėl to, kad netrūksta vandens telkinių, kurių paprasčiausiai nėra kam prižiūrėti.

„Savivaldybės to padaryti nepajėgia, todėl kyla problemų dėl tvarkymo. Bet, mano manymu, prioritetas šioje vietoje vis tiek turėtų būti visų visuomenės narių priėjimas prie ežero. Vėliau turime sudėlioti kitus dalykus. Jeigu savininkas nenori tvarkyti pakrantės, tuomet galbūt jis nenori ir išėjimo prie ežero. Suprantu, kad turime suderinti tiek visuomenės, tiek privataus savininko interesus. Žinoma, suprantu, kad Lietuvos poilsiautojams dar trūksta sąmoningumo, todėl turime ieškoti būdų, kaip išspręsti šiuos klausimus. Svarbi yra ir baudų sistema, ir skatinimas bei sąmoningumo kėlimas. Visa tai suprantu, bet tuo prisidengiant negalima iš visuomenės atimti pakrantes“, - dėstė V. Mazuronis.