Grimpoteuthis atrodo tokie mieli ir nekenksmingi, jog net buvo praminti Dumbo, pagal vieno Disnėjaus animacinių filmų personažą drambliuką, kuris galėjo skraidyti plasnodamas ausimis. Šių aštuonkojų dideli plaukmenys, kuriais jie iriasi į viršų, šiek tiek primena ausis.

Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos mokslininkai retą jūros gelmių gyvūną užfiksavo Meksikos įlankoje balandžio 26 d. vykusio nėrimo metu. Tai iki šiol vienas įdomiausių ekspedicijos, tyrinėjančios giliausias įlankos vietas, pastebėtų gyvių.

Filmuke matosi, kaip Grimpoteuthis „plasnoja“ juodoje vandenyno gelmėje. Iš šio įrašo mokslininkai taip pat sužinojo kai ką naujo apie šį gyvūną – kildamas aukštyn aštuonkojis suvyniojo savo čiuptuvus iki šiol dar nematytu būdu.

Šie gyviai dar buvo pastebėti vandenyno gelmėse prie Naujosios Zelandijos, Australijos krantų, Monterėjaus įlankoje Kalifornijoje, Oregono valstijoje, Filipinuose ir Papua Naujoje Gvinėjoje. Iki šiol didžiausias rastas Grimpoteuthis rūšies aštuonkojis siekė beveik 2 metrus, bet daugumos rūšių atstovai vidutiniškai siekia apie 30 cm ilgį.