Eidamas paneriu vyras pastebėjo jam nežinomą gyvūną ir negalėjo nesustoti iš arčiau jį apžiūrėti. Gyvūnas nebuvo baikštus. Kol vyras jį fotografavo, jis nesitraukė. Šalia žmonių praminto tako buvęs gyvūnas labai nustebino vyrą. Jis stebėjosi, kad laukiniai gyvūnai sutinkami Vilniuje. O tuo pačiu klausė, ar jie nepavojingi.

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius, pamatęs nuotraukas, paaiškino, kad tai yra ondatra ir ledonešio metu šie gyvūnai stebimi gana dažnai.

„Ir bebrai, ir ondatros labiausiai šiuo metu, kai prasideda ledonešis, kai pakyla vanduo, tiesiog yra stebimi. Kitais metais gal būtų ir ankstoka, kovo pradžioje paprastai tai įvyksta. Jie tiesiog ieško naujų vietų, kur gyventi, pernykščiai jaunikliai pradeda keliauti ir ieškosi naujų kūrimosi vietų arba kas nors suardė jų trobeles“, - sakė S. Paltanavičius.

Pasak gamtininko, dažai šie gyvūnai stebimi dienos metu: „Ir prie ežerų, ir prie upių ondatras gali dieną pamatyti tokio ledonešio metu. Nėra nieko čia neįprasto ar unikalaus, gražu ir tiek.“