„Ežiukų perėja” įrengta Vilniaus Vingio parke, „Paukščių oro uostas” – ant Tauro kalno, „Ančių baseinas” – Žvėryne „Poilsio vieta katėms“ – kieme naujamiestyje.

Kūrybinė agentūra „Clinic 212“ sugalvojo, kaip originaliai visuomenę paskatinti saugoti mieste gyvenančius gyvūnus. Apie projekto idėją GRYNAS.lt pasakojo Martynas Karpovičius.

„Šis projektas tai tarsi tąsa mūsų pirmojo projekto – inkilo viešbučio paukščiams, kurį mes įkėlėm į medį parkelyje ant Tauro kalno šalia Vilniaus Santuokų rūmų. Šiais projektais mes vykdome tam tikrą socialinę veiklą, primindami žmonėms, kad aplink juos net ir miestuose gyvena įvairūs gyvūnėliai, kuriais reikia rūpintis. Tuo pačiu, mes, žinoma, pademonstruojame ir savo kūrybiškumą bei pareklamuojame savo kūrybinę agentūrą. O agentūros darbuotojams tokie projektai - tai puikus būdas pabėgti nuo kasdienių darbų rutinos“, - pasakojo M. Karpovičius.

Pašnekovas pasakojo apie idėją sukurti tokį projektą: „Idėja kilo prieš savaitę važiuojant taksi namo. Buvo vėlus vakaras, o per kelią perbėgo vos pastebimas ežys. Vingio parke labai daug žmonių važinėja dviračiais, riedlentėmis ten, kur vaikštinėja ir ežiai. Todėl nusprendėme ten ir pastatyti mini ženklą, kad atkreiptume žmonių dėmesį. Tada sugalvojome padaryti daugiau ženklų.“

Anot pašnekovo, daug sunkumų nekilo: „Kadangi su kolegomis buvom užsidegę idėją realizuoti kuo greičiau - kilo sunkumų greitai padaryti ženklų dizaino sprendimą. O šiaip sunkiausia buvo prisivilioti gyvūnus tinkamai papozuoti. Kita vertus, buvo labai smagu tai daryti.“