Šiemet akcija skirta Paukščių dienos 90-osioms metinėms ir jos iniciatoriui prof. Tadui Ivanauskui pagerbti.

Tradicija tapusioje šventėje dalyvaus moksleiviai, įvairios visuomeninės organizacijos, gamtos mylėtojai. Inkilų kėlimo ceremonijoje Giedraičių girininkijoje, Pašilių kaime (Molėtų r.) dalyvaus Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariai.

Paukščių diena Lietuvoje pirmą kartą buvo pažymėta prieš 90 metų. Tada ją organizavo vienas žymiausių Lietuvos gamtininkų prof. Tadas Ivanauskas. Nuo to laiko beveik kiekvieną pavasarį šią dieną urėdijos, mokytojai ir moksleiviai, gamtos mylėtojai gamina ir į medžius miškuose bei parkuose kelia paukščiams namus.

Šiemet buvo gaminami ne tik inkilai, bet ir surengtas gražiausių sparnuočių nuotraukų konkursas „Paukščiai – mažieji draugai“. Jo nugalėtojai bus apdovanoti kovo 25 d. Tado Ivanausko zoologijos muziejuje vyksiančios šventės metu. Čia bus atidaryta įspūdingiausių darbų paroda, o gražiausi inkilai bus iškelti Kauno zoologijos sode.

Primename, kad šiuo metu vyksta GRYNAS.lt inkilų konkursas. Siųskite savo nuotraukas adresu grynas@grynas.lt ir laimėkite puikius prizus!