Bene rimčiausiai nuo lankytojų dosnumo šiemet nukentėjo jau penktus metus Lietuvos zoologijos sode gyvenantis ir lankytojų mėgstamas juodagalvis kapucinas Muntis. Pastebėję, kad gyvūnas elgiasi neįprastai, nuolat yra ištroškęs specialistai atliko tyrimus. Munčiui nustatyta laukiniams gyvūnams nebūdinga liga – cukrinis diabetas.

Įtariama, kad ligą galėjo sukelti draudimo šerti zoologijos sodo gyvūnus nepaisantys lankytojai, jį dosniai vaišindavę saldumynais. Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacijos veterinarų teigimu, maitindamiesi įprastai šie kapucinai tokiomis ligomis serga itin retai. Dabar kartą per parą Munčiui leidžiamas insulinas, taip pat nuolat tikrinamas gliukozės kiekis kraujyje.

Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai užtikrina, kad kiekvienas sodo gyvūnas gauna kokybiško, įvairaus ir būtent jam tinkamo maisto. Mitybos normos parenkamos atsižvelgiant į gyvūno rūšį, jo sudėjimą ir aktyvumą. Ypač akylai stebima lankytojų neretai lepinamų gyvūnų mityba. Dėl lankytojų dosnumo šie gyvūnai turi atsisakyti labai mėgstamų saldžių vaisių ir kito gardaus ir jiems tinkamo maisto.

Apie tai, kad gyvūnus šerti draudžiama, lankytojams primena informacinės lentelės ir užrašai. Norintieji pažinti gyvūnus, sužinoti, koks maistas jiems tinka, kviečiami stebėti Lietuvos zoologijos sode organizuojamus parodomuosius šėrimus ir dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose.