Šį kasdienį, tačiau iš taip arti retai užfiksuojamą įvykį pavyko įamžinti fotografei Dr.Trix Jonker Addo Dramblių parke Pietų Afrikoje.

Ji prisipažino, kad vos nepražiopsojo šios nuožmios kovos, nes karpuočiui jau buvo pavykę pabėgti nuo liūtų ir moteris nesitikėjo, kad gyvūnas gana žioplai grįš į tą pačią vietą.

„Temo ir parką jau ruošėsi uždaryti. Atsigręžiau atgal ir kai atsisukau, pastebėjau laukinę kiaulę traukiančią tiesiai link liūtų poilsio vietos,“ - pasakoja 57-erių fotografė iš Bloemfonteino, miestelio Pietų Afrikoje.

„Vargšė karpuočio patelė visai nematė liūtų pro krūmus, jie gulėjo ir miegojo“, - teigia Dr. Trix Jonker.
Fotografės teigimu, karpuočio patelė pažadino liūtus, tačiau iškart nėrė atgal ir šie iš pradžių jos nespėjo pastebėti. Visgi fotografė negali suprasti, kodėl laukinė kiaulaitė netrukus patraukė atgal - tiesiai liūtams į nasrus.

„Šįkart liūto patinas jau buvo atsibudęs ir žvalgėsi, kas čia sukėlė tą sambrūzdį ir jį prižadino, - pasakoja fotografė. - Jis iškart užėmė puolimo poziciją, o aš nutaikiau į tą vietą savo objektyvą. Nors tiesą sakant, temačiau didelį dulkių debesį ir aiškiai įžiūrėti, kas vyksta, negalėjau. Vos dulkės nusėdo, pamačiau, kad liūtas laiko karpuotį savo priekinėmis letenomis ir žiūri tiesiai į mane. Netrukus jis pakėlė grobį į orą ir ėmė jį tempti tolyn.“

Dr. Trix Jonker teigia dar ilgai negalėjusi patikėti, kad savo akimis matė, kaip liūtas susimedžioja auką. Tačiau ji labai džiaugėsi sugebėjusi užfiksuoti tai nuotraukose.