Nors ekspedicija į daugiau nei du kilometrus besidriekiančią prarają šiemet buvo itin sudėtinga dėl gausių liūčių ir patvinusių vandens telkinių urve, savo tikslus tyrinėtojams vis dėlto pavyko įgyvendinti: pasiektas naujas pasaulio urvų gylio rekordas, atlikti moksliniai tyrimai, atnaujinta urvo įranga.

Pasak ekspedicijos vadovo Aido Gudaičio, didžioji lietuvių komandos dalis namo keliauja mikroautobusu, kuriame suvartojus maistą atsirado daugiau vietos, nei važiuojant pirmyn. Likusieji ekspedicijos dalyviai grįš traukiniu bei autobusu. Visa komanda Lietuvą turėtų pasiekti sekmadienį.

Projekto „Gilyn į Žemės centrą“ 2012 rėmėjo „Adform“ atstovui šiandien pavyko susisiekti su savo bendradarbiu, ekspedicijos fotografu Artūru Artiušenka, keliavusiu iki paties Kruberio – Voronjos urvo dugno bei įamžinusio rekordinį nėrimą, ir įrašyti pirmąjį ekspedicijos dalyvio pasakojimą apie šią kelionę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)