Penktadienio rytą alytiškiai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino neįprastais vaizdais. Miesto gyventojai telefonais užfiksavo po miestą vaikščiojantį gyvūną. Spėliota, kas iš tiesų yra šis miesto svečias. Gyventojų nuomone, tai buvęs meškėnas, tačiau vėliau policija patiko, jog tai – mangutas.

Kiek vėliau įrašu apie netikėtą atvykėlį pasidalino ir pati Alytaus policija. Po pasidalintu vaizdo įrašu skelbta, jog į miestą užsukus minėtam gyvūnui, teko įsikišti ir policijai.

„Gavę pranešimą, kad Alytuje, Topolių g., netoli gimnazijos, slampinėja neaiškus tipas, policijos pareigūnai skubėjo į įvykio vietą. Pranešėja nurodė, kad pavojus gali grėsti tiek moksleiviams, tiek eismo saugumui“, – skelbta Alytaus policijos „Facebook“ įraše.

Į vietą, kurioje buvo pastebėtas gyvūnas, atvykusiems pareigūnams teko kaip reikiant paplušėti. Mat mangutas, sprukdamas nuo pareigūnų, ėmė blaškytis ir kelti pavojų eismo dalyviams.

Vis dėlto, manguto gaudynės baigėsi laimingai. Kaip praneša Alytaus policija, gyvūnas buvo „sulaikytas“ ir saugiai perduotas gyvūnų globėjams.