Portalas GRYNAS.lt per metus publikavo daugiau nei 7 tūkst. straipsnių. Idėjos jiems gimė ne tik redakcijoje. Dėkojame skaitytojams, kurių pasiūlytos temos ir atsiųstos nuotraukos tapo GRYNAS.lt turinio dalimi. Redakcija padarė tyrimą, kuo domėjosi ekologija, gamta ar aplinkosauga susidomėję Lietuvos interneto vartotojai 2011 m.

Ieškodami ekologiškos informacijos visada „rizikuojate“ rasti mūsų straipsnį. Sudarėme populiariausių raktažodžių dešimtuką - kokios temos ar klausimai labiausiai rūpėjo Jums.

10. Paukščių balsai
– visame pasaulyje populiarėja vaizdo ir garso įrašai su paukščių balsais. Į šią tendenciją atsakė ir GRYNAS.lt. Siūlome prisiminti:


9. Šilkmedis
- į avietes ar gervuoges panašius vaisius mezgantis vaismedis. Rašėme, kad šis augalas pamėgo ir Lietuvą. Lietuviai vis dažniau ima auginti šilkmedžius savo soduose ir skanauja daugumai neįprastų uogų.

8. Gandrai - Lietuvos nacionaliai paukščiai. Jais mūsų skaitytojai domėjosi visais metų laikais. Visus metus apie juos ir rašėme:

7. Inkilai - vienas paprasčiausių būdų, kaip galime prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir puoselėjimo. GRYNAS.lt primena kaip reikia pasigaminti inkilus patiems ir kaip juos teisingai iškelti, nes žiemą inkilai taip pat reikalingi.

6. Sintetinis benzinas - yra britų mokslininkų atrasta medžiaga, kuri pretenduoja pakeisti įprastą benziną ar dyzeliną. Jei viskas eisis pagal planą, Europos degalinėse jo galėsime nusipirkti po 3 - metų, o litro kaina gali būti tik 78 centai.

5. Bonsai - šie japonų mėgstami medeliai nėra pigūs ir jais rūpintis reikia kiekvieną dieną. Geriausia, kad rūpindamasis medeliu galite realizuoti ir save. Bent jau taip šneka specialistai. Biologai priduria, kad medeliai tikrai labai jautrūs ir žiemą netgi patiria stresą.

4. Delfinai - vieni protingiausių žinduolių. Galbūt todėl, juos taip mėgsta vandens parkų lankytojai ir GRYNAS.lt skaitytojai. Delfinai yra prieraišūs ir paslaptingi. Žmonės kartais juos stengiasi kopijuoti, arba dieną naktį sekioja, kad parodytų pasauliui kokie jie unikalūs, nors gamtoje gyvenimas jiems ne vien rožėmis klotas.

3. Pankolio arbata - ne tik skani, bet ir turinti įdomių savybių: be medicininių, ši arbata gali padidinti krūtis. Šis GRYNAS.lt straipsnis susilaukė didžiulio skaitytojų susidomėjimo.

Paprastasis pankolis

2. Roborovskiai - vienas sėkmingiausių redakcijos projektų. Penkių žiurkėnų šeimyną buvo galima tiesiogiai stebėti internetu. Tai analogų Lietuvoje neturėjęs projektas, kuriuo, kaip rodo "Google", domėjosi labai daug žmonių.

1. Černobylis - populiariausias raktažodis, vedęs skaitytojus į GRYNAS.lt. Mūsų reporteris ir laidų autorius Daumantas Liekis jau kelis kartus lankėsi liūdnai pagarsėjusiame Černobilyje ir jo apylinkėse, kad galėtų Jums pristatyti unikalios medžiagos.

Prisiminkite: