1. „Rothiemurchus“ miškas, Škotija

Škotija – lietaus, miglos ir vėjo šalis, todėl dažnai atrodo mistiška. Apie šį tamsų Škotijos mišką sklando legendos, anot jo lankytojų, miške stovi šešių pėdų aukščio vaiduoklis ir kviečia visus į dvikovą. Tie, kurie išsigąsta šio pasiūlymo, dingsta visiems laikams, o tie, kurie jį priima be baimės, nepatiria jokios žalos.

2. „Morgan-Monroe“ valstybinis miškas, JAV

Indianos valstijoje esantis didžiulis miškas apima apleistas žemės ūkio paskirties teritorijas ir lapuočių medžių mišką. Ši vieta apipinta pasakojimais, mat miške yra įrengtos kapinaitės. Jei tikėtume legenda, juodai apsirengusi moteris naktį kapinėse neduoda ramybės, nes gedi prarasto mylimojo ir vejasi visus lankytojus. Kapinaitės yra populiarus smalsuolių objektas.

3. „Dow“ kalva, Indija

Anot žmonių pasakojimų, šioje vietoje yra daugiausiai vaiduoklių Indijoje. Vietiniai teigia, kad šioje vietoje įvyksta daugybė nelaimių ir nusikaltimų. Esą miške vaidenasi begalvis berniukas. Vietinis mitas taip pat teigia, kad tie, kurie pamatė vaiduoklį, bus persekiojami jo amžinai, netgi sapnuose.

4. „Dudleytown'as“, JAV

Anot gyventojų, miškas yra prakeiktas dėl praeityje vykusių nelaimių: savižudybių, beprotysčių, žmogžudysčių. Teigiama, kad miške žūsta net gyvūnai. Miškas pritraukė daug smalsuolių, todėl dėl šiukšlinimo ir vandalizmo yra nebeprieinamas, tačiau ten lankęsi žmonės teigė matę ne vieną dvasią, jutę keistus jausmus.

5. „Seno namo“ giria, JAV

Teigiama, kad šioje vietoje kadaise lankėsi vergai. Žvejys, gyvenantis girioje, vieną dieną pamatė neįprastą laivą tiesiog kabantį virš girios. Be to, šioje vietoje žmonėms nuolatos vaidenasi įvairiausi padarai.

6. „Ballyboley“, Šiaurės Airija

Šis miškas Šiaurės Airijoje suteikia naują prasmę žodžiui „grėsmingas“. Legendos teigia, kad pagal senovės keltų tradiciją šiame miške buvo vartai į anapusybę. Vietiniai gyventojai į šį mišką nekelia kojos, visi, buvę miške, matė rudais skudurais apsigaubusią, kruviną, aimanuojančią ir rėkiančią žmogaus pavidalo figūrą.

7. „Blackville“, Kanada

Teigiama, kad prieš daug metų čia buvo nužudytas jaunas airis. Po šios kraupios žmogžudystės žudikai teisinosi, kad vaikinas paprasčiausiai žuvo ir jie jį užkasė miške, tačiau tai, anot legendų, paneigia dvasia, kuri persekioja žudikus ir klaikiai vaidenasi visiems miško lankytojams.

8. „Klykiantys miškai“, Anglija

Klykiantys miškai ir gavo savo pavadinimą dėl legendų, kurios teigia, kad žmonės, apsilankę miške, girdi riksmus. Triukšmą sukelia pasiklydę vaiduokliai, kurie apsireiškia visiems.
Yra nemažai miškų, apipintų legendomis

9. Hoia Baciu, Rumunija

Tai tankus miškas Rumunijoje, iš jo išėję žmonės jaučiasi blogai, pastebi bėrimus, nudegimus, vemia, jiems pradeda skaudėti galvą. Legenda teigia, kad seniai į mišką nuėjo piemuo su dviem šimtais avių, bet jis ir avys pradingo. Anot vietinių, visas miškas yra „vartai į kitą dimensiją“ ir jame geriau nesilankyti.

10. „Aokigahara“, Japonija

Šis miškas atrodo kaip medžių jūra, tačiau miškas nėra žinomas dėl savo gražių medžių. Labiau jis yra žinomas dėl mirties auros, čia dažnai žudosi žmonės, spiritistai teigia, kad miške net medžiai yra persmelkti savižudybių.