Tikriausiai ne vieną kartą teko girdėti apie gaivinančio gėrimo kokakola žalą sveikatai, o kur dar burbuliukai, kenkiantys moters grožiui bei padedantys bujoti celiulitui. Kaip bebūtų, kiekvienas kraštutinumas turi savo pasekmes, štai kokakolos mėgėjas iš Australijos Williamas Kennewellas dar neseniai per dieną išgerdavo apie 8 litrus šio gaiviojo gėrimo. Dabar, būdamas vos 25 metų amžiaus, jis priverstas nešioti dantų protezus, rašoma dailymail.co.uk.

Williamas neteko visų savo dantų dėl piknaudžiavimo gaiviuoju gėrimu, nors buvo ne vieną kartą perspėtas stomatologų. Matyt, vaikinukas bus neteisingai supratęs sveikos gyvensenos patarimus, kad per dieną patartina išgerti ne mažiau kaip 2-3 litrus skysčių.

Australas ilgą laiką ignoravo stomatologų perspėjimus, kad jo pomėgis piktnaudžiauti gaiviaisiais gėrimais gali stipriai pakenkti dantims, štai dabar, būdamas 25 metų, jis yra priverstas nešioti protezus. „Išgerdavau apie 6-8 litrus saldžiųjų gėrimų per dieną, dažniausiai tai būdavo „Coca Cola”. Mane daktarai buvo perspėję, kad žmogus turi turėti bent 23 dantis, kai aš tuo tarpu teturėjau 13 likusių, kuriuos taip pat teko pašalinti” - prisipažino Williamas.

Iš tiesų, suaugęs žmogus turėtų turėti nuo 28 iki 32 dantų, priklausomai nuo to, ar pas jį yra išdygę protiniai dantys ar ne. Williamo atveju, toks ankstyvas dantų praradimas buvo itin skausmingas, nes kai kurie dantys buvo pradėję pūti, tad tai jam kainavo ir nemenkus sveikatos sutrikimus - kraujo užkrėtimą, kurį galėjo gydyti tik pašalinus visus dantis.

Vaikino sveikata pradėjo gerėti pradėjus nešioti protezus.