Ar kada teko susimąstyti, kokius iš tikrųjų maisto produktus perkate prekybos centruose, kurie mus nuolatos vilioja nuolaidomis bei akcijomis? Šluoti viską iš eilės nuo lentynų pernelyg lengva. Be to, daugelis produktų, parduodamų prekybos centruose yra paruošti taip, kad galėtų stovėti vitrinose ilgesnį laiką nei natūraliai pagamintas ar paruoštas produktas. Eatdrinkbetter.com pateikia 6 patarimus, kaip būtų galima apsipirkti maisto produktų saikingiau.

1. Suraskite arčiausiai jūsų esančius ūkius ir ūkininkų turgus. Ūkininkų turgūs dabar yra populiarūs daugelyje miestų, taigi tai neturėtų būti sudėtinga. Ten galite įsigyti šviežių ir ekologiškų prekių. Pirkdami šviežius produktus negalėsite jų nusipirkti daugiau nei reikia – tuo pačiu, nereikės persivalgyti arba juos išmesti.

2. Pirkite pieną „tiesiai“ iš karvės. Jeigu jus domina pačių gamintas sviestas ar sūris, pieną geriausia pirkti šviežią, gautą nesenai pamelžus karvę. Šviežio pieno geriausia ieškoti ne parduotuvėse, bet pas ūkininkus, kurie laiko karves. Tą patį galima pasakyti ir apie kiaušinius, kuriuos daugelis naudoja savo patiekaluose kiekvieną dieną.

Ūkininkų turgus

3. Ieškodami ekologiškos mėsos pas ūkininkus, atkreipkite dėmesį į tai, kuo gyvuliai yra šeriami. Yra svarbu, kad karvės, kiaulės ar vištos būtų šeriamos natūraliais produktais, o ne augimą ir apetitą skatinančiais preparatais. Nepabijokite bendrauti su ūkininkais ir pardavėjais.

4. Pietaukite ne prekybos ar viešo maitinimo tinklui priklausančiuose restoranuose ir kavinėse. Paieškokite mažų kavinių ir restoranų, kurių savininkai yra šeimos ar tiesiog smulkūs verslininkai. Tokios vietos paprastai yra unikalesnės ne tik savitu interjeru, bet ir maisto pasiūla bei jo ekologiškumu. Neretai ten galima įsigyti ir kokybiškų maisto produktų.

Ekologiškų sūrių turgus

5. Paieškokite organiško maisto gamintojų bei ekologiškų maisto produktų pardavėjų internete. Galbūt taip galėsite sutaupyti dalį savo brangaus laiko ir užsisakyti juos internetu arba tiesiog sekti socialiniuose tinkluose ir taip dalintis jums aktualiomis idėjomis kartu su draugais ar kolegomis. Nebijokite bendrauti apie tai ir ieškoti jus dominančios informacijos jums patogiais kanalais.Svarbu ir tai, kad kuo daugiau domėsitės maistu, tuo labiau keisis ir jūsų požiūris į jį.

6. Svarbiausia – pasiryžkite! Saikingesni apsipirkimai ekologiškų prekių parduotuvėse ar vizitai pas ūkininkus gali atimti daugiau laiko nei paprastai, gali kiek daugiau ir kainuoti (nors tai priklauso jau nuo konkrečių padavėjų), bet tą daryti yra verta. Taip galite rasti kokybiškesnius, sveikesnius produktus, paruoštus žmogaus žmogui. Taip pat, taip paremsite smulkiuosius vietinius verslininkus ir žmones, kuriems tokia veikla yra svajonių darbas. Taigi taip prisidėsite ne tik prie savo, bet ir kitų gyvenimo kokybės.

Mėsos turgus