Bambukinis lemūras

Lemūrų dantys puikiai pritaikyti kramsnoti bambukus, kurie sudaro didžiąją dalį šio gyvūno mitybos, tad ne veltui bambukus labai mylintys lemūrai būtent taip pavadinti. Vis dėlto šie mieli gyvūnėliai arti išnykimo ribos, nes jų liko vos 100 ir sutikti juos galima tik Madagaskaro miškuose.
Bambukinis lemūras

Jamaikos iguanos

Ilgai šios gražuolės laikytos išnykusiomis, bet 1970 m. viena iš jų dar kartą rasta Helšyro kalvose (Hellshire hills) Jamaikoje. Nuo tada Jamaikos Iguanų gelbėjimo programos rengtos net kelis kartus, bet šiems gyvūnams trūksta vietos bei juos intensyviai puola naminiai gyvūnai, tad dėl jų išsaugojimo tenka nemenkai kovoti. 
Jamaikos iguana/ (CC-SA/Simon Tonge nuotr.)

Geometriškasis vėžlys

Pietų Afrikoje gyvenantys vėžliai sparčiai nyksta dėl niokojamų buveinių bei kitų plėšriųjų gyvūnų. Bandymas šiuos vėžlius veisti nelaisvėje baigėsi nesėkme, tad buvo nuspręsta bandyti juos išsaugoti gyvojoje gamtoje. Būtent dėl to šiuo metu šie vėžliai gyvena privačiose žmonių valdose ar saugomose teritorijose.
Geometriškasis vėžlys

Rio Peskado striukakojė rupūžė

Šių gražuolių galėtumėt sutikti nebent pietvakarių Ekvadore. Apie šias rupūžes ilgai nieko nebuvo žinoma, kol 2010 m. buvo rastas vienas suaugęs šios rūšies atstovas. Iki šiol jų populiacija nenustatyta, nes joms didelį pavojų kelia miškų ruoša bei žemės ūkio plėtra.

Araripinis šalmuotasis manakinas

Šiuo metu suskaičiuojama mažiau nei 800 šios rūšies atstovų ir visi jie randami Brazilijoje. Dėl savo raudonos į šalmą panašios karūnos jis buvo pramintas „mažuoju Araripės kareiviu" (little soldier of Araripe). Vis dėlto dėl paplitusio miškų kirtimo šie paukšteliai netenka savo namų, tad jų populiacija smarkiai nyksta.

Rolovėjaus markata

Šios beždžionės išsiskiria savo ilga barzda ir į diademą panašia šviesia linija kaktoje. Anksčiau šių markatų buvo galima rasti Dramblio Kaulo Kranto bei Ganos miškuose, tačiau šiuo metu jos jau laikomos išnykusiomis Ganoje ir itin retai sutinkamos Dramblio Kaulo Krante. Rolovėjaus markatoms pagrindinė grėsmė - medžiotojai. Dėl didelio žvėrienos pardavimo rinkoje, šios beždžionėlės dažnai sumedžiojamos nepatyrusių medžiotojų, nes turi ryškų kailį ir lengvai atkreipia dėmesį.
Rolovėjaus markata

Povas su parašiutu 

Kad ir koks keistas lietuviškas pavadinimas, bet šį kartą kalbama tikrai ne apie povą, o apie vieną iš tarantulų rūšių - lot. Poecilotheria metallica. Mėlyna šių vorų spalva su baltai pilkšvais piešiniais neretai krenta į akį, o tai smarkiai kenkia šių voragyvių išlikimui. Vis dėlto šių vorų yra likę tik kolekcininkų spintose bei Pietų Indijoje ir Šri Lankoje, o dėl jų išnykimo kaltinama ne vien jų spalva. Neigiamą įtaką daro tiek miškų kirtimas, tiek pilietiniai neramumai.
Povas su parašiutu