Jaukioje galerijoje ant sienos savo vietą rado džinsų atraižos, iš vielos ir tinkelio suraizgyta rankinė, įvairūs eskizai, paveikslėliai iš žurnalų karpinių. Ant lubų suspindo rankų darbo iš kompaktinių diskų pagamintas šviestuvas. Eksponuoti ir įrankiai, kuriuos panaudojant iš vieno daikto gimsta visai kitos paskirties gaminiai. 

Parodos autorė J. Jakubauskaitė sveikindama susirinkusiuosius priminė, kad birželį pabėgo iš Vilniaus ir Maleckažemio kaimelį (Ukmergės rajone) ir ten įsirengė dideles dirbtuves. Tačiau neilgai trukus supranto, kad Vilnius jos pasiilgo ir nusprendė savaitei sugrįžti bei prieš Kalėdas šio to pamokyti visus norinčiuosius.
J. Jakubauskaitė
Visada sakau, kad jeigu turite pinigų, yra paslaugos, teatras, muziejai. O paprasti apyvokos daiktai padaromi labai paprastai – taigi nebūkime šiukšlintojais. Šiandien jūs turite galimybę susipažinti su kitokiu šiukšlių pasauliu ir galimybėmis jas panaudoti.

„Nusprendžiau su maža dalele dirbtuvėlių atvykti pas jus. Galbūt prieš Kalėdas jums bus geras stimulas kažką pamatyti, inpiruotis ir pabandyti pasidaryti patiems. Mano tikslas buvo ne parodyti galutinius gaminius, o būtent pristatyti absurdo idėjas – šiandien viskas jūsų valioje – įrankiai, žaliavos, galite ne tik apžiūrinėti, bet ir pabandyti kažką konstruoti, eskizuoti. Tikiuosi, kad kai po savaitės nukabinėsiu lapus, ant jų nebus tuščios vietos, - sakė J. Jakubauskaitė.

Moteris išreiškė viltį, kad kitąmet visi kartu tapsime atsakingesniais vartotojais – vartosime atsakingiau ir mažiau. „Visada sakau, kad jeigu turite pinigų, yra paslaugos, teatras, muziejai. O paprasti apyvokos daiktai padaromi labai paprastai – taigi nebūkime šiukšlintojais. Šiandien jūs turite galimybę susipažinti su kitokiu šiukšlių pasauliu ir galimybėmis jas panaudoti“, - sakė parodos autorė.

GRYNAS.lt kalbinta kūrėja teigė, kad visa savaitė, kol ji bus Vilniuje, bus labai užimta. Trečiadienį į studiją atvyks technologijų studentai ir vyks kūrybinės dirbtuvės. Ketvirtadienį šalia meno inkubatoriaus bus bandoma padaryti šviestuvus erdvei apšviesti, nes sutemus čia gana tamsu.O penktadienį nieko nepirkimo dienos proga visi norintieji pasigaminti rankų darbo papuošimus ar dovanėles Kalėdoms kviečiami nuo 18 val. užsukti į Užupį ir aplankyti čia įsikūrusį meno inkubatorių.