Jo viršūnėje koncertuos Aistė Smilgevičiūtė, roko grupė „Skylė“ ir Juodaragio genties savanorių choras. Dūkštos upelio vaga apkabintos, ant pilies kalno skambančios dainos ne tik kvies pakelti akis aukštyn, dangun, bet ir žadins jau pusę tūkstantmečio miegantį piliakalnį ir kartkartmėmis snaudžiantį lietuvių pilietiškumą.

Po koncerto – Plukių žydėjimo šventės „vinies“ – visų lauks erdvė ant upelio kranto, piliakalnio papėdėje. Čia veiks vietos gyventojų ir amatininkų mini prekyvietė, bus galima įsigyti užkandžių priešpiečiams ant žolės arba atsidaryti savuosius iškylų krepšius

14 val. ir 15.30 val. Dūkštų ąžuolyno pagrindinėje aištelėje parko gidai kvies dalyvauti ekskursijose po didžiausią Lietuvoje ąžuolyną – tikrą lietuvišką sengirę. O jų metu - atsipalaiduoti, neskubėti, įsibūti pavasarinėje gamtoje ir, žinoma, grožėtis žydinčiomis plukėmis.

Plukių žydėjimo šventė, kurią kasmet organizuoja Neries regioninio parko direkcija ir Vilniaus miškų urėdija, yra nemokamas ir visiems atviras renginys. Norintys gali prisidėti auka Neries regioniniam parkui – gamtos ir kultūros paveldo išsaugojimui.
Renginio plakatas

Kur - Neries regioninis parkas, Bradeliškių piliakalnis, Vilniaus raj.
Kada - Balandžio 26 d., šeštadienis, 12 val.

Kaip - visa informacija apie renginį - www.neriesparkas.lt