Šiais metais ypatingai didelis dėmesys skirtas vandens telkinių valymui. Iš jų ištraukta nemažai šiukšlių ir taip pagerinta vandens kokybė.

Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė teigė, kad vandens telkinius valė narai, baidarėmis plaukiantys ar pakrantes tvarkantys žmonės.

Tačiau vien vandens telkiniais neapsiribota. Kaip ir anksčiau, tvarkyti miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai.

Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad „Darom 2015“ dalyvavo ne mažiau kaip 200 tūkst. dalyvių.

Prie visoje Lietuvoje jau aštuntą kartą vykstančios akcijos prisijungė ir Lietuvoje gerai žinomi politikos, visuomenės ir pramogų pasaulio veidai.

Šeštadienį, be kita ko, darbavosi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Premjeras Algirdas Butkevičius, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir t.t. O taip pat prie akcijos prisijungė ir DELFI darbuotojų komanda.

Apskritai, tarp akcijos dalyvių - tiek savanoriškai susibūrusios draugų komandos, tiek ir įvairių organizacijų kolektyvų nariai.

Kadangi kasmet vykstant akcijai susiduriama su viena problema - piktybiškais šiukšlinimo atvejais akcijos metu, kai jau į išvalytas teritorijas yra vežamos ir išmetamos atliekos, o sutvarkytos teritorijos, dar nesibaigus akcijai tampa naujais sąvartynais, pasitelkti DAROM patruliai, kurie užtikrino, kad to nebūtų.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.

Akcijos rengėjai aktyviai stebės, kad žmonės slapta ar naktimis į numatytus „Darom“ taškus nevežtų savo privačių atliekų.