Su­si­krim­tęs kie­mo šei­mi­nin­kas ro­do šio­mis die­no­mis nau­jai at­si­ra­du­sius įtrū­ki­mus bei ski­li­mus sta­ti­niuo­se ir ve­lė­no­je.

„Štai, žiū­rė­ki­te, už ma­no ap­sau­gi­nės at­ra­mi­nės sie­ne­lės, ku­ri pa­sta­ty­ta tu­rint lei­di­mą pa­gal pro­jek­tą, – pats sta­čiau­sias šlai­tas, bet apa­čio­je įreng­tas pės­čių­jų ta­kas jo­kia ap­sau­gi­ne tvo­re­le ne­ap­sau­go­tas. Ji yra ten, kur šlai­tas nuo­žul­nes­nis, ir bai­gia­si ties pa­čia sta­čiau­sia jo da­li­mi. Aš dar čia dar­bus at­lie­kan­tiems meist­rams kal­bė­jau, kad ne­bus sau­gu, jau ne­ži­nau, kiek ra­tų pas mies­to spe­cia­lis­tus ap­su­kau, jie tik vie­ni pas ki­tus siun­čia ir ne­krei­pia dė­me­sio į ma­no pa­sta­bas dėl žmo­nių sau­gu­mo. Kal­bė­jau ir su mies­to me­ru, bet ty­lu“, – guo­džia­si sen­jo­ras.

V .Zu­ba­vi­čius tei­gia iš­sa­kęs sa­vo nuo­mo­nę, kad to­kio sta­taus šlai­to čia for­muo­ti ne­rei­kia, nes že­mės ant jo nie­kaip ne­pa­vyks su­trom­buo­ti. Ant to­kio šlai­to žo­lės nei nu­šie­nau­si, nei nu­rau­si, pa­pras­čiau­siai nu­sly­si, ne­iš­si­lai­ky­si. Šlai­tą dar krū­mais ap­so­di­no, bet jų ne­lie­jo. Per saus­rą Vy­tau­tas kiek pa­sie­kė, tiek juos pa­lie­jo.

„Ža­lio­ji gat­vė vi­sa šal­ti­niuo­ta. Ge­rai tą ži­nau nuo vai­kys­tės. Ne vi­sur pra­si­muš­ti šal­ti­niams lei­do bu­vęs sto­ras mo­lio sluoks­nis. Bet jį pir­miau­sia dar­bus vyk­dę dar­bi­nin­kai nu­ka­sė, leng­va že­me už­py­lė, ir da­bar van­duo leng­vai lie­ja­si ant spal­vin­gų ta­kų. Gy­ve­na­me mo­der­nių tech­no­lo­gi­jų am­žiu­je, bet at­sa­ko­my­bės rei­ka­lau­jan­čius dar­bus da­ro­me pas­ku­bo­mis ir at­gru­bu­sio­mis ran­ko­mis, kad tik kuo grei­čiau pa­im­tu­me eu­ro­pi­nius pi­ni­gus“, – kal­bė­jo tra­ge­di­jos la­biau­siai bi­jan­tis Vy­tau­tas. O ji ga­li įvyk­ti bet ku­riuo me­tu, nes lie­tin­gas pe­ri­odas tę­sia­si.

Prie griū­van­čių Ža­lio­sios gat­vės šlai­tų šie­met jau ne vie­ną kar­tą lan­kė­si Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės spe­cia­lis­tai. Jie kal­bė­jo apie tai, kad rei­kia nu­sta­ty­ti, dėl ko­kių prie­žas­čių slen­ka gat­vės šlai­tai.