„Tai bus pirmasis žalias sodas ant Vilniaus senamiesčio stogo. Ir pirmoji galimybė pasigrožėti senamiesčio panorama iš šios perspektyvos. Sodas ant stogo – tai ne tik apžvalginis objektas, tačiau ir erdvė, kuri trauks vilniečius bendrauti, susitikti su šeima ir draugais ar tiesiog gėrėtis miesto architektūra“, - sakė projekto organizatoriai.
Sodas ant senamiesčio pastato stogo
Projektuoti sodą unikalioje erdvėje pakviesta landšafto dizainerė Renata Mikailionytė šią užduotį priėmė kaip iššūkį – jai dar nebuvo tekę kurti sodo tokioje neįprastoje aplinkoje. Tačiau rezultatu dizainerė yra labai patenkinta: „Nepaisant to, kad visas dienas lijo, dirbome visu pajėgumu. Todėl darbai jau eina į pabaigą, liko tik kosmetinis sutvarkymas.Turime pačių įvairiausių augalų - šermukšnių, gluosnių, karklų, agrastų. Taip pat daugiamečių gėlių ir net braškių, paprikų. Vaizdas puikus! O ir lietus mūsų neišgąsdino - sodininkas turi būti pripratęs prie lietaus. Tokia jau ta darbo specifika“, - šypsojosi R. Mikailionytė.
R. Mikailionytė tvarko sodą ant senamiesčio pastato stogo
Apie ant stogo gimstantį sodą išgirdę vilniečiai vaikščiodami po sostinės senamiestį vis dažniau užverčia galvą, spėliodami naujosios erdvės buvimo vietą. Tikslesnė informacija apie naująjį miesto sodą ir jame vyksiančias veiklas bus paskelbta jau rugpjūčio 29 dieną. Nuo tada vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę patys jame apsilankyti.
Medeliai ir krūmynai keliami ant stogo