Papildomos ribojimo zonos ir stebėsenos priemonės šiame rajone nebus nustatomos, nes naujasis AKM atvejis užfiksuotas anksčiau užkrėstoje teritorijoje.

Apie naują AKM viruso atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją, Europos Sąjungos valstybių narių ir kaimyninių šalių veterinarijos tarnybas.

Šiais metais tai jau 12 afrikinio kiaulių maro protrūkis, nustatytas laukinėje faunoje. Dėl šios pavojingos užkrečiamosios ligos iš viso sunaikinti 28 užsikrėtę šernai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena medžiotojams ir gyventojams, kad radus nugaišusį laukinį gyvūną, privaloma nedelsiant pranešti teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai ar privačiam veterinarijos gydytojui.

Rastas gyvūnas neturi būti judinamas, kol jo neapžiūrės veterinarijos specialistai ir nebus paimti mėginiai tyrimams dėl užkrečiamųjų ligų. Medžiotojai ir kiaulių laikytojai, pastebėję padidėjusį gyvūnų gaišimą, raginami nedelsiant imtis visų reikiamų priemonių, kad liga neišplistų.