Galbūt ne kiekvienas atsakytų teigimai, bet vienas Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pilietis mielai sutiktų, susilažintų ir prisipažintų – kad kitokio gyvenimo ir neįsivaizduoja.

Susipažinkite – Kevinas Richardsonas. Šis nutrūktgalvis yra vienas garsiausių Afrikos zoologų, kolegų vadinamas „liūtų užkalbėtoju“. Vyras nuo pat mažens itin domėjosi gyvūnais, nuolat domėjosi gamta. Suaugęs bandė studijuoti zoologiją, bet metė mokslus, nes šie jam pasirodė neįdomūs. Likimas lėmė, kad Kevinas atsidūrė Johanesburgo (PAR) liūtų parke ir ten dirba jau 15 metų.

K. Richardsonas tapo savamoksliu zoologu, pamynė visas saugumo taisykles bendraujant su didžiosiomis katėmis ir atrado savus metodus su jomis susidraugauti. Gamtos mylėtojas dažniausiai kuria dokumentinius filmus ir reklamas su gyvūnais, o pinigai atitenka Liūtų parkui ar kitoms gamtosaugos įstaigoms. Jis taip pat nevengia didesnę savo dienos dalį praleisti su liūtais ar hienomis. Dažnai su jais valgo, miega.

Dalis kolegų iš kitų įstaigų nepritaria tokiam neatsargiam jo elgesiui ir teigia, kad tik laiko klausimas kada jis nukentės, bet didesnė dalis jo darbą laiko labai svarbiu populiarinant gamtosaugos problemas ir skleidžiant meilę gamtai. K. Richardsonas PAR spaudoje linksniuojamas kaip meilės gyvūnams simboliu, pateikiamas kaip pavyzdys koks turėtų būti artimas ryšys tarp gamtos ir žmogaus.