Siekdami, kad pavojingos elektronikos atliekos, nuolat naudojamos buityje, būtų tinkamai perdirbamos ir nekenktų aplinkai, EPA kartu su BC „Žalgiris“ bilietų kasose prieš rungtynes kviečia iškeisti senus, nebenaudojamus mobiliuosius telefonus į nemokamą bilietą balandžio 3 d. vyksiančioms rungtynėms Kauno „Žalgiris“ - Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Dažnai žmonės namuose turi prikaupę senų baterijų, stalčiuose pilna nebenaudojamų mobiliųjų telefonų, kažkur rūsyje mėtosi nebenaudojami buitiniai prietaisai. Ilgainiui jie tampa pavojingomis atliekomis, tačiau vis dar trūksta pakankamai informacijos, kur tokias atliekas reikėtų išmesti. Džiugu, kad prie visuomenės informavimo ir rūšiavimo skatinimo aktyviai prisideda stipriausios Lietuvoje krepšinio komandos“, – džiaugėsi EPA vadovas Mantas Varaška.

Norint nemokamai patekti į rungtynes EPA kartu su BC „Žalgiris“ siūlo du nebenaudojamus mobiliuosius telefonus iškeisti į bilietą paskutinėms komandos Eurolygos rungtynėms namuose. Į rungtynes nemokamai gali patekti ir vaikai iki 6 m.

BC „Žalgiris“ kartu su Elektronikos platintojų asociacija vykdo jau ne pirmą akciją, kuria skatina visuomenę atsakingai pažvelgti į elektronikos atliekų rūšiavimą. Tikimės, kad šis kvietimas taip pat paskatins didelį krepšinio mėgėjų susidomėjimą bei atsakomybę.