Bendrovės „Šiaulių vandenys“ iniciatyva įrengta vandenpylė veiks Prisikėlimo aikštės skverelyje prie fontano „Saulės diskai“.

„Kai kurie žmonės jau yra įpratę išeidami iš namų prisipilti vandentiekio vandens į talpą ir pasiimti, kad esant mieste ar kelionėje bet kuriuo metu galėtų numalšinti troškulį. Tačiau kai kurie žmonės neturi tokio įpročio, todėl tokiu atveju yra priversti geriamąjį vandenį brangiai pirkti parduotuvėse. Pirkdami vandenį žmonės ne tik išlaidauja, bet ir perpildo šiukšlių dėžes plastikiniais, stikliniais buteliais ir taip teršia aplinką“, - teigia bendrovės atstovė Džiuljeta Martinaitienė.

Nuo šiol visi norintys numalšinti troškulį galės nemokamai atsigaivinti vandentiekio vandeniu iš vandenpylės. Tai ypač aktualu šiltuoju metų laikotarpiu, taip pat įvairių reginių metų. Viešai prieinamas geriamasis vanduo reikalingas ne tik šiauliečiams, bet ir miesto svečiams, turistams.

Iš šios vandenpylės bėga toks pat vanduo, kaip ir iš čiaupų šiauliečių namuose. Bendrovė, dovanodama šią vandenpylę, siekia paskatinti gyventojus drąsiai vartoti vandenį iš čiaupo, nes vandentiekiu tiekiamas geriamasis vanduo yra kokybiškas ir saugus vartoti.