Kaip GRYNAS.lt informavo Lietuvos banko Komunikacijos departamento direktorius Giedrius Simonavičius, apsispręsti, kam bus skirtas meno kūrinys, sunku nebuvo. Prof. V. Jurgutis yra pirmasis Lietuvos banko vadovas.

Skulptūrai, be kita ko, bus panaudotos ir iš apyvartos išimtos lito monetos. „Tai bus tarsi simbolinis „skolos“ grąžinimas vienam iš nepriklausomos Lietuvos pinigų sistemos kūrėjų“, - kalbėjo Lietuvos banko atstovas.

Tačiau kol kas jis negalėjo pasakyti, kaip skulptūra atrodys ir kokio dydžio ji bus. G. Simonavičiaus teigimu, skulptūros kūrimo konkursas ir sąlygos dar nebaigtos rengti. Vis dėlto jau žinoma, kur meno kūrinys stovės. Pašnekovas atskleidė, kad visi norintys skulptūrą galės apžiūrėti Vilniaus centre, prie Lietuvos banko.

Kiek monetų reikės skulptūros sukūrimui, pašnekovas pasakyti negalėjo. Anot jo, tai turėtų paaiškėti vėliau. Kur bus padėta didžioji dalis atlikusių pinigų?

„Dalis jų liks muziejuose ir numizmatų kolekcijose. Dauguma monetų bus deformuotos ir metalas parduotas, o banknotai – sunaikinti“, - teigė G. Simonavičius.