Nufotografavo briedžių šeimynėlę

GRYNAS.lt skaitytoja Eglė poilsiavo Nidoje ir teigė girdėjusi, kad kartais į pajūrį ateina jaunas briedis. Vietinė moteris jai sakiusi, kad ne visi džiaugiasi tokio svečio pasirodymu. Kai kas jo bijo.

Vis dėlto vietinė gyventoja skaitytojai sakė, kad iki šiol briedžiai žalos nepadarė nei vienam poilsiautojui. Dažniausiai briedžiai iš pajūryje būnančių žmonių bando iškaulyti maisto.

O štai šiame kurorte atostogavusiam Šarūnui pasisekė labiau. Jis nufotografavo pavakare slampinėjančius briedžius.

„Nusileidus saulei, apie 23 valandą, Nidoje prie jūros pastebėjome briedžių šeimą – motiną ir jauniklį. Atsigėrę vandens ir 15 min pasivaikščioję pajūriu briedžiai patraukė link kopų“, - pasakojo briedžius nufotografavęs vyras.

Prie briedžių nepataria lįsti

GRYNAS.lt paprašius pakomentuoti situaciją laukinių gyvūnų žinovą, gamtos fotografą Marių Čepulį, jis teigė, kad ši situacija nėra niekuo išskirtinė. Pasak pašnekovo, Nidoje briedžiai sutinkami ne taip ir retai.

M. Čepulis aiškino, kad šie žmonių matomi briedžiai gali atklysti ne tik į pajūrį, bet ir į miestelį. Tačiau dėl to jaudintis nereikia. Kurorte sutinkami briedžiai žmonėms grėsmės nekelia, nepaisant to, jų nereikėtų maitinti.

„Žmonės turi žinoti, kad nereikia šių gyvūnų šerti ir jaukinti. Ši briedė ten gyvena ir ji nėra agresyvi. Šiandien ji sutinkama pliaže, o rytoj gali būti mieste. Nereikia nei prie jos lįsti, nei jos bijoti. Reikia tiesiog laikytis atstumo, nes jei kils pavojus, ji gali ginti jauniklį“, - situaciją komentavo M. Čepulis.

Paklaustas, kaip suprasti, kada gyvūnas gali būti agresyvus, pašnekovas davė labai paprastą patarimą: „Jei briedis suglaudžia ausis atgal, reikia pasisaugoti. Tai yra ženklas, kad jie pyksta ir kad yra pasiruošę pulti.“