Išskirtinis Salantų regioninio parko bruožas – tundros kraštovaizdį primenantys riedulynai – kadagynai. Tik čia galima pasigėrėti storiausiu ir seniausiu Lietuvoje kaštonu. Kraštovaizdžio savitumą padidina Kartenos ir Imbarės piliakalniai, ant kurių stovėjo senosios kuršių pilys.

Regioniniame parke gausu pavienių stambių riedulių, vienas jų – penktas pagal dydį akmuo Lietuvoje – Šilalės kūlis. Šauklių riedulyne slūgso apie 300 tūkstančių kvadratinių metrų riedulių, didžioji dalis atslinko iš Švedijos ir Alandų salų. Beveik pusė visų – granito atmainos. Riedulyne vyrauja iki 1 metro skersmens akmenys, bet yra ir siekiančių 3 metrus.
Salantų regioniniame parke veikiančio centro ekspozicija

Ledyno tema lankytojų centro ekspozicijoje atskleidžiama stilizuotu reljefu, formuojamu ant lubų ir apjungiančiu visus centro kampelius, kuris simbolizuoja šioje saugomoje teritorijoje esančias atodangas, suformuotas ledynmečio periodu. Visur gausu riedulių bei kerpių motyvų. Kerpės, augančios ant akmenų, simbolizuoja ilgaamžiškumą, perpasakoja per tūkstančius metų gamtoje vykusius pokyčius.

Lankytojas supažindinamas ne tik su šio krašto gamta, bet ir su kultūra. Bus galima „gyvai" žemaičių tarme išgirsti ir sužinoti, kokius padarinius paliko praslinkęs ledynas. Lankytojai turės galimybę interaktyviame žaidime patys suformuoti šio regiono kraštovaizdį, pamatyti, kokiais gamtos turtais didžiuojasi Salantų regioninis parkas, susipažinti su svarbiausiu elementu - rieduliais bei išbandyti jėgas mėginant „suspausti“ akmenį.
Kulalių akmenynas

Ekspozicijoje susipažinsite ir su Salantų regioninio parko augalais bei gyvūnais. Regioniniame parke rastos į Lietuvos raudonąją knygą įrašytos 26 augalų rūšys. Šiaurinėje parko dalyje aptinkama net 10 rūšių orchidinių augalų: baltijinė, dėmėtoji, aukštoji, raudonoji ir gelsvoji gegūnės, vyriškoji, mažoji ir šalmuotoji gegužraibės. Minijos upės ir jos intakų šlaituose peri žaliosios meletos, vapsvaėdžiai, vištvanagiai, upių pakrantėse sutinkami didieji dančiasnapiai, tulžiai. Šauklių ir Kulalių riedulynuose iš retų paukščių paminėtini tetervinai.

Žaismingai sudominus atvykusį į lankytojų centrą, siekiama pristatyti saugomų teritorijų vertę ir pakviesti dažniau lankytis gamtoje.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kviečia apsilankyti naujuose nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose, gauti visą informaciją apie saugomų teritorijų vertybes, lankytinas vietas, įdomiausius gamtinius maršrutus ir vėliau savarankiškai arba su gidu keliauti po gamtą!