„Nereiktų sunerimti. Tiesiog žiema labai užsitęsė. Kadangi šiemet daugiau dėmesio skirsime miškų tvarkymui, tai pasitarę su girininkais ir gamtininkais nusprendėme akcijos datą perkelti. Gal sniegas jau ir tirpsta, bet miškuose jis laikysis dar ilgai“, – GRYNAS.lt teigė akcijos „Darom“ projekto vadovas Karolis Sargūnas. Jo teigimu, akcija „Darom“ yra ne vien masinė talka, bet tuo pačiu ir šventė, o dirbti pažliugusiuose miškuose ar parkuose – menkas malonumas savanoriams. Esą datos nukėlimas tik pagerins bendrą nuotaiką.

Organizatorių teigimu, visi kiti pasiruošimo planai vyksta sklandžiai: jau pradedami registruoti tvarkymo taškai, registruojasi pirmieji savanoriai. „Kadangi pasiryžome išvalyti miškus tai aktyviai bendradarbiaujame su urėdijomis, regioninių parkų direkcijomis, kelių direkcijomis. Jose dirba žmonės, kurie nuolat būna gamtoje ir viską žino. Tirpstantis sniegas vis atidengia naujus šiukšlynus, tad taškų vis daugėja“, – teigė K. Sargūnas.

Datos nukėlimas taip pat sutampa ir su greitai prasidedančia akcijos reklamos kampanija. „Jau beveik baigti reklaminiai klipai. Bus daug informacijos televizijoje, laikraščiuose ir internete. Tikrai viską sužinosite ir nepraleisite“, – pažadėjo K. Sargūnas.

Organizatoriai ragina nekantriausius nelaukti ir jau registruotis.

Žymėti tvarkymo taškus ir registruotis akcijoje galima oficialioje „Darom“ akcijos svetainėje www.mesdarom.lt.

2012 m. akcijos „Darom“ akimirkos: