29-erių Consi Taylor jau žiojosi atsikąsti nusipirkto banano, kai patebėjo plonyčius baltus siūlelius aplink vaisių ir gumbelius ant jo. Deja, tai buvo kai kas baisesnio už pelėsį.

Vorai dar negalėjo kandžiotis

„Įsižiūrėjau įdomiau ir supratau, kad tai vorai!, -dienraščiui „The Sun“ sakė moteris. - Jie ritosi tiesiog ant mano virtuvinio stalo, ropojo mano kilimu“.
Citata
Prekybos tinklo atstovai taip pat nuramino būsimus pirkėjus, jog „visų tipų nuodingi klajojantys vorai neišgyventų Jungtinės karalystės klimato, nei vidaus patalpose, nei lauke. Jiems reikalinga šiluma ir drėgnumas“.

Consi nufotografavo voriukus ir nusiuntė nuotrauką vietinei parazitų naikinimo bendrovei, kad ji padėtų nustatyti, kokia tai voragyvių rūšis. Kaip atrodė bananas su vorais galite pamatyti spustelėję ŠIĄ nuorodą.

Netrukus šeima gavo atsakymą, kad tai gali būti Brazilijos klaidžiojantys vorai, įrašyti į Guinesso pasaulio rekordų knygą. Už ką? Na, tiesiog 2010-aisiais jie buvo pripažinti nuodingiausiais vorais pasaulyje.

Neverta sakyti, jog tokia naujiena privertė Taylorų šeimą žaibiškai palikti namus, praneša dienraštis „The Sun“. Šiuo metu jie dezinfekuojami.

Entomologas Stevenas Folkas iš bestuburių apsaugos organizacijos „Buglife“ ramino, jog net jei šie įnamiai ir buvo nuodingieji klaidžiojantys vorai, tokie maži „kūdikėliai“ dar nekėlė jokios rimtos grėsmės žmonėms.

„Paaiškinimas labai žemiškas, - sakė S. Folkas portalui „ABC news“ - toks voriukas dar neturi normalaus žandikaulio, kad galėtų Jums įkąsti.“

Gavo 50 litų vertės kompensaciją

Nacionalinio istorijos muziejaus Londone atstovas Stiuartas Hinis netgi suabejojo, ar namų dezinfekcija buvo reikalinga. Gamtoje vos vienas iš 500 nuodingų voriukų išgyvena iki savo brandos.

Prekybos tinklas „Sainsbury's“, pardavęs tiek siaubo įvariusius bananus, suteikė šeimai 10 svarų (apie 40 litų) dovanų kuponą. Jo atstovai teigė, jog tai „geros valios ženklas“, tačiau šeima įsitikinusi, jog ši suma nebuvo adekvati patirtiems nuostoliams.

Prekybos tinklo atstovai taip pat nuramino būsimus pirkėjus, jog „visų tipų nuodingi klajojantys vorai neišgyventų Jungtinės karalystės klimato, nei vidaus patalpose, nei lauke. Jiems reikalinga šiluma ir drėgnumas“.

„Mes apgailestaujame ir jau atsiprašėme pono ir ponios Taylorų. Mes vykdome griežtą įvežamų produktų kontrolę visose stadijose – nuo jų surinkimo iki transportavimo. Todėl tokie atvejai nutinka labai retai“, - rašoma prekybos centro atsakyme.