„Bulvidorų“ rūšis sukurta elementariu skiepijimu. Tai – toli gražu ne pirmas sėkmingas mėginimas užauginti augalą, brandinantį ir bulves, ir pomidorus. Vis dėlto, daugelis tokių eksperimentų baigdavosi tuo, jog daržovės išaugdavo ne kažin kokio skonio.

Tačiau „bulvidorus“ išvedusios įmonės direktorius Paulas Hansordas pareiškė, kad šio augalo pomidorai buvo gerokai skanesni už daugelį parduotuvėse parduodamų pomidorų. Jis neslėpė, kad šios rūšies išvedimui prireikė 10 metų.

„Pasiekti tokių rezultatų buvo labai sunku, kadangi sėkmingo skiepijimo sąlyga – pomidoro ir bulvienojų stiebai turi būti vienodo storio, - sakė jis. – Atlikti tokį skiepijimą labai sudėtinga. Panašių veislių jau buvome matę. Tačiau mūsų augalo privalumas tas, kad jis neaugina bulvienojų lapų.“

Veisėjų teigimu, augalas gyvuoja vienerius metus. Bulves kasti galima tada, kai sunoksta pomidorai. Įmonės atstovai teigia, kad ištirta, kiek pomidoruose ir bulvėse yra alfa solanino – nuodingos medžiagos, kuri abiejų rūšių daržovėse gali susidaryti dėl tam tikrų auginimo ir laikymo sąlygų. Nuodingosios medžiagos nei bulvėse, nei pomidoruose rasta apskritai nebuvo.

„Ne visi savo soduose turi pakankamai žemės, kad ten pat galėtų auginti ir bulves, ir pomidorus. Šiuo aspektu idėja tikrai sveikintina, - keisto augalo perspektyvas komentavo BBC laidos „Gardener's World“ bendraautorius, Karališkosios sodininkystės bendrijos (Royal Horticultural Society) narys Guy Barteris.