Vaikams vilko disekcija buvo parodyta kaip dalis žiemos edukacinės programos. Dalis mažamečių neslėpė susidomėjimo ir atidžiai stebėjo, kaip muziejaus darbuotoja išima kruvinus vilko plaučius ir pademonstruoja, kaip jie funkcionuoja, kiti nuo šių vaizdų suko akis ir bjaurėjosi sklindančio kvapo.

Jau negyvas vilkas atkeliavo iš netoliese esančio laukinės gamtos parko, tačiau nėra žinoma, kokiomis aplinkybėmis jis nugaišo.

GRYNAS.lt primena, kad kalbinti Lietuvos zoologijos sodo ir Jūrų muziejaus atstovai nepateisino kolegų iš Danijos sprendimo skrosti žirafą, vardu Marius. Šio gyvūno parodomasis skerdimas atliktas sekmadienį.

Lietuvos Jūrų muziejaus atstovė spaudai Nika Puteikienė, komentuodama danų sprendimą gyvūno skerdimą pademonstruoti vaikams kaip tam tikrą anatomijos pamoką, yra sakiusi, kad tai galima būtų sieti su danų charakteriu, tačiau tokie dalykai Lietuvoje nėra priimtini.

„Pirmas įspūdis po žirafiuko viešo nulinčiavimo yra toks, jog ši akcija buvo vykdoma  specialiai, norint apskritai kompromituoti zoologijos sodus, jų veiklą. Kyla toks įtarimas. Antra vertus, danai yra šiauriečiai, pati gamta juos išmokė atsikratyti sentimentų, natūraliai priimant ir gimimą, ir  neišvengiamą mirtį. Bet tokie samprotavimai – tik bandymas suvokti, kodėl zoologijos sodas pasielgė būtent šitaip. Lietuvos jūrų muziejui kategoriškai nepriimtina tokia „edukacijos“ samprata,“ – GRYNAS.lt teigė muziejaus atstovė.