Va­kar anks­tų ry­tą Aly­taus se­niū­ni­jos Re­vų kai­me į Juo­zo Ja­ciuns­ko so­dy­bos ap­tva­rą įsi­su­ko du pa­lai­di šu­nys ir su­dras­kė ėrin­gą avį, ki­tą – ap­dras­kė. Dar vie­na avy­tė din­go iš kai­my­ni­nės so­dy­bos. Apie įvy­kį pra­neš­ta po­li­ci­jai.

Iš­va­ka­rė­se, tre­čia­die­nį, žur­na­lis­tai lan­kė­si Re­vų kai­me, do­mė­jo­si žir­gais. Į akis kri­to gra­ži jau­ki avy­tė, ku­ri lais­vai vaikš­ti­nė­jo po so­dy­bą, ne­si­bi­jo­jo žmo­nių. Ji at­si­ra­do va­sa­rio 14-ąją, to­dėl na­miš­kių bu­vo pa­va­din­ta Va­len­ti­na. Ka­dan­gi jos mo­ti­na ne­mai­ti­no, bu­vo gir­do­ma iš bu­te­liu­ko, la­bai le­pi­na­ma ir ta­po vi­sų nu­my­lė­ti­ne.

Ki­tą­dien re­dak­ci­ją pa­sie­kė ži­nia, kad bal­ta­vil­nė su­dras­ky­ta!

Apie 5 va­lan­dą triukš­mą J. Ja­ciuns­ko so­dy­bos kie­me iš­gir­do kai­my­nys­tė­je gy­ve­nan­tis An­ta­nas Kamins­kas. At­lė­kęs į įvy­kio vie­tą, kai­my­nas pa­ste­bė­jo du di­de­lius šu­nis, juo­dą ir pil­ką, už­puo­lu­sius avis. Vie­na avy­tė jau bu­vo su­dras­ky­ta, ki­tą pa­vy­ko ap­gin­ti.

„Di­des­nis šuo bu­vo be uo­de­gos, pa­na­šus į rot­vei­le­rį”, – pa­sa­ko­jo An­ta­nas.

Ma­no­ma, kad tą ry­tą tie pa­tys šu­nys bu­vo už­kly­dę į dar vie­no Re­vų gy­ven­to­jo so­dy­bą ir iš­bai­dė prie na­mų ga­nyk­lo­je pri­riš­tas avis. Vie­na din­go, vė­liau ras­ta žo­ly­nuo­se iš­dras­ky­ta šlau­ni­mi.

Nu­ti­ki­mas Re­vų kai­me pri­mi­nė per­nykš­čius įvy­kius, kai ru­de­nė­jant gy­ven­to­jų avis pjo­vė ir val­ka­tau­jan­tys šu­nys, ir vil­kai.