Šio konkurso pagrindinė idėja – atskleisti ekologinio dizaino žavesį, parodyti, kad iš atliekamų žaliavų pagaminti daiktai yra ne mažiau patrauklūs ar naudingi nei nauji.

Be to šių metų konkursu norima paskatinti ne tik kūrybiškai perdirbti atiliekas, bet savotiškai sulaužyti Kalėdų tradicijas – savo artimuosius nustebinti ne įprastomis pirktinėmis, o savo pačių padarytomis dovanomis.

Sujungus kelias atliekas – dėliones, varžtelius, armatūrą, laikraščius, siūlus, stogo dangą, šiaudus, karolius bei seną kėdę galime pagaminti įvairių, savo dizainu, bei pritaikymo galimybėmis stebinančių daiktų.

Ką daryti norint dalyvauti? Jums tereikia sukurti naują, gražų, bet kartu ir funkcionalų, patvarų daiktą iš senų ir nebenaudojamų atliekų, kuris galėtų būti naudingas buityje, interjere ar tapti puikia dovana mylimam žmogui. Taip pat užpildyti anketą, kurioje būtina aprašyti daikto idėją bei panaudotas medžiagas ir prisegus 3 nuotraukas iki š.m. spalio 15 d. atsiųsti el. paštu info@rvagentura.lt.

Čia galite pasigrožėti praėjusių metų konkurso darbais:

Geriausi darbai pateks į konkurso katalogą, bus eksponuojami parodose o jų autoriai gaus įvairių prizų: knygrišybos kursus, ekologiškų kanceliarinių priemonių rinkinį, atributiką su Lietuvos krepšinio rinktinės ir plaukimo čempionės Rūtos Meilutytės parašais ir gertuves, kad nereikėtų nuolat nešiotis vandens vienkartiniuose plastikiniuose buteliukuose. Daugiau naudingos informacijos rasite ČIA.