Madingos ir natūralios kosmetikos pirkėjai

Šios skirtingos žmonių grupės renkasi skirtingo tipo kosmetiką. Pirmieji mėgsta garsių prekinių ženklų, gerai išreklamuotą, kosmetologų ar kirpėjų siūlomą kosmetiką. Šiems žmonėms kosmetika turi būti nepaprasta. Ji tiesiog privalo būti su tuo metu madingais (hialiurono rūgštis, kolagenas, placenta) ar tiesiog prabangiais (pvz., perlų dulkės) ingredientais. Arba tiesiog technologiškai apginkluota – labiau primenanti vaistus nei kosmetiką. Ji būtinai turi lyginti odos raukšles, stangrinti ir jauninti, plaukams suteikti žvilgesio ir apimties. Pageidautina, kad apskritai pakeistų odą ir plaukus į geresnį variantą.

Autoriaus citata
Natūralus šampūnas niekada nebus skaisčiai žalias ar raudonas – nes sumaišius reikiamus natūralius ingredientus tokios spalvos paprasčiausiai neišeina.

Antrieji – natūralistai. Jie visų pirma rūpinasi produkto sudėtimi, o gamintoju - tik tiek, kiek jis siejasi su gera reputacija. Šios rūšies kosmetikos reklamos pastebimos retai, nebent specifinėse erdvėse (specializuotuose žurnaluose, interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose). Čia madingi ingredientai taip pat veikia, nors ne taip stipriai. Madingais galima būtų pavadinti kokoso, sviestmedžio, argano, simondsijų aliejus, alaviją, rožių vandenį, molį. Tačiau šis madingumas paremtas pačių medžiagų savybėmis, taigi abejotina, ar praeis. Nebent atsirastų daug tyrimų su iki šiol mažiau ištyrinėtais augalais ar mineralais.

Natūralios ir ekologiškos kosmetikos kainas labiausiai lemia būtent žaliavų kainos, tad šioje grupėje nerasime nei labai pigios, nei labai brangios kosmetikos. Natūrali kosmetika gali būti ir nepaprasta, ir paprasta.

Vaistine pasitikima, tačiau pamirštama, kiek ten sintetinių gaminių

Klientai, norėdami „paprastos“ kosmetikos dažniausiai ją perka prekybos centre – be konsultacijos, tiesiog pagal paprastumą imituojantį užrašą, žinomą pavadinimą ir žemą kainą. Ypač dažnai taip pasirenkamas šampūnas, dezodorantas, muilas ar kūno prausiklis. Prie pigios kosmetikos priklauso ir natūralią imituojanti, tačiau tokia nesanti (tą lengva pamatyti iš sudėties) rusiška kosmetika.

Paprastumo ir natūralumo įvaizdis ypač mėgstamas vaistinėse, nes žmonės, pirkdami vaistinėje, tikisi išvengti potencialiai kenksmingų ingredientų. Tačiau jie pamiršta, kad čia prekiaujama vaistais – labiausiai sintetiniu ir nuo natūralumo nutolusiu produktu. Kadangi kosmetikos kategorijos pasiskirsčiusios ne pagal paprastumo kriterijų, visuose prekybos taškuose ieškant natūralumo reikia skaityti sudėtį ir sertifikavimo ženklus.

Apie mitus ir tiesą kosmetikoje

Autoriaus citata
Ir natūralios kosmetikos gamintojai siekia įtikti išlepusiai ir nuo gamtos atitolusiai vartotojo nosiai, tačiau čia visgi susitelkiama į kosmetikos natūralumą bei funkciją, ką kiekvienas ingredientas daro.