Nors anksčiau buvo teigiama, kad drėkinti jauką galima tik tuo vandeniu, kuriame ruošiamės žvejoti, dugninės meškerės profesionalai šį mitą jau seniai paneigė. Jie jauką dažniausiai ruošia iš vakaro, jį drėkindami paprasčiausiu vandeniu iš krano.

Taip daroma, kad jaukas tolygiai prisigertų vandens, jame neliktų sausų dalelių. Per naktį sudrėkintas jaukas pradžiūva, tačiau atvykus prie vandens pakanka jį dar kartą šiek tiek sudrėkinti ir jaukas būna paruoštas. Drėkinti iš vakaro paruoštą jauką reikia labai atsargiai, nes jį nesunku perdrėkinti, o toks jaukas paliks šėryklėlę vos jai atsimušus į vandenį ir vilios tik smulkias, paviršiuje plaukiojančias žuvis.

Po pirminio drėkinimo jauką būtina pertrinti per smulkų sietelį, kad jame neliktų sukibusių gumuliukų. Tokie gumuliukai užkemša šėryklėlę ir neleidžia jaukui iš jos gražiai pasiskleisti. Dėl tos pačios priežasties jaukas turi būti labai gerai išmaišytas. Tam labai gerai tinka akuliatorinis suktuvas su specialiu antgaliu. Jei jo neturite, dirbkite rankomis, bet dirbkite kruopščiai ir pakankamai ilgai.

Daugiau patarimų, kaip paruošti jauką, galite rasti kablys.lt tekste.