Jei paplūdimyje norite jaustis laisviau ir „vilkėti“ vien tik „rojaus kostiumu“ – šis CNN GO pasiūlymas kaip tik jums. 15 vietų, kuriose nuogaliai jaučiasi it rojuje, net ir tuomet, kai mūsų šalyje lyja ir sninga. Taigi, ką siūlo kitų šalių pakrantės?

Jerolimo sala, Kroatija

Kroatija garsėja laisvos kūno kultūros propaguotojams skirtais paplūdimiais, Stipanskos užutekiu ir Jerolimo sala. Pastaroji užuovėja yra arčiausiai Hvaro salos miesto. Nudizmo kultūra čia gyvuoja dar nuo praėjusio amžiaus 3-ojo dešimtmečio. Į šį rojų, aplink kurį atsiveria daugybė kitų Paklenių salų, juos vilioja uolėti krantai ir skaidrus vanduo.

Besibaiminantiems įkyrių žvilgsnių ar tiesiog nenorintiems ištirpti didžiulėje minioje, siūloma paieškoti atokesnių įlankėlių. Jei saulės jau užteko visam kūnui, pakrantes galėsite patyrinėti aplink salą beplaukiojančiu laivu.

Praia de Galheta, Brazilija

Praia de Galheta paplūdimys, Brazilija

Atkakliausių natūralistų ar tiesiog nuogai palakstyti sumaniusių smalsuolių laukia apie 20 kilometrų į pietus nuo Florianopolio (Brazilija, Santa Katerinos valstija) nutolęs balto smėliuko paplūdimys. Šiame gamtos rezervate nėra nei restoranų, nei barų, nei kitų maitinimo įstaigų, tad užkandžiais vertėtų pasirūpinti anksčiau.

Nemėgstantys degintis čia taip pat gali susipažinti su archeologinėmis vietovėmis ar užsiiminėti banglenčių sportu. Vietiniai gamtos išsaugojimui ir natūralistų paplūdimių interesams ginti yra įsteigę net Galhetos bičiulių draugiją.

Marina di Camerota pliažas, Italija

Marina di Camerota pliažas, Italija

Kai kalba pasisuka apie nuogumą, italai tampa daug konservatyvesni už kaimynus prancūzus. Nudistų paplūdimiai šioje pietų Europos šalyje ganėtinai reti, tačiau tai visai nereiškia, kad nudistų kultūra čia neklesti. Capocottos natūralistų oazė Romos pašonėje, tarp Ostios ir Torvajanicos, net keletą dešimtmečių buvo nuogų maudalių ir pamaivų rojus.

Dabar šią vietelę pakeitė kiek šiltesnis, tad ir palankesnis nuogaliams gargžduotas kranto ruoželis Marina di Camerotos miestelio (Kampanija, pietų Italija) pašonėje. Kranto ilgis – 300 metrų. Vietovė nuo Salerno miesto nutolusi apie 90 km. Ramybę čia garantuoja nuo Cilento nacionalinio parko dvelkiantys šviežio oro gūsiai.

Anantara Phuketo vilos, Tailandas

Anantara Phuketo vilos pliažas, Tailandas

Tailando Phuketo saloje esančiame Mai Khao paplūdimyje prieš kelerius metus išdygo 83 vilos. Kiekvienoje jų įrengti uždari kiemai ir atskiri baseinai. Svečiai čia jaučiasi vieni, tad „pliki“ lakstyti gali iki valiai. Nepasitenkinimo jie nesulauks nei iš darbuotojų, nei iš kitų svečių.

Nors vilose kiek trūksta laukinės gamtos pojūčių ir įspūdžių, tačiau čia galima pasinaudoti dviem labai paprastomis paslaugomis – lauko dušu ir mini baru. Už naktį viloje teks pakloti 1115 litų, tačiau galima ir pigiau – phuket.anantara.com reikia nuolat sekti nuolaidas ir pasiūlymus.

Kruizas po Žydrąjį krantą, Prancūzija

Kruizas po Žydrąjį krantą, Prancūzija

Rytinė Viduržemio jūros pakrantės dalis – Prancūzijos Rivjera – maudynes nuogaliams siūlo ir dieną, ir naktį. Kruizą iš Marselio galima suplanuoti pagal savo įgeidžius. Laukia puikios ir nepamirštamos atostogos – tereikia įtikinti likusius šeimos narius arba draugus. Paprastai kruizas trunka savaitę. Viena diena asmeniui čia atsieis apie 380 litų.

La Jollos Juodasis pliažas, JAV

La Jollos Juodasis pliažas, JAV

Šis paplūdimys JAV Kalifornijos valstijoje Amerikos nuogalių pramogų asociacijos laikomas geriausia natūralistų poilsio vieta. Atvykėlius čia supa stačios uolos ir pušynai.

Paplūdimys traukia ne tik natūralistus, bet ir banglentininkus. Norintiems dar daugiau pramogų padės vietinių entuziastų grupelė „Black‘s Beach Bares“, kurie savo interneto svetainėje skelbia apie įvairius čia vyksiančius renginius ir dalina naujokams patarimus.

Rakečių ir teniso klubas, JAV

Šis privatus socialinis klubas įsikūręs pačioje Niujorko (JAV) širdyje – 370 Park Avenue, tarp Rytų 52-osios ir 53-ios gatvių. Jo nariai – tik vyrai. Moterys čia įleidžiamos tik į specialius renginius. Po darbo čia besirenkančių nuogų džentelmenų pasiplaukiojimai jau tapo tikra legenda. Tai, kas vyksta tarp šio klubo sienų, žino tik jo nariai.

Damų kriokliai, Didžioji Britanija

Vietinių Velso gyventojų „Sgwd Henrhyd“ vadinamas krioklys – aukščiausias Velse (27,4 metrai). Povio srities Brekono Bakenuose besimaudantiems nuogaliams taip pat vertėtų nepamiršti, kad žmonės į šį mistinį užkampį atvyksta ir kitų pramogų – pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais, palaipioti uolomis, jodinėti ar tiesiog pažvejoti. Tad maudynėms šiame rojuje turėsite labai nedaug laiko.

Pedregalo iškyšulys, Meksika

Pedregalo iškyšulys, Meksika

Besimaudydami Kalifornijos pusiasalio pakraštyje Cabo San Lucase (Meksika) esančiame privačiame baseine pamiršite tokius rūpesčius kaip nukniaukti rūbai, įsisiurbusios dėlės ar atviros nuotraukos „Facebooke“. Šioje 66 kambarių oazėje atsiveria puikūs vaizdai į vandenyną ir laukia tik jums rezervuotas baseinas. Ši vieta ištaiginga, tad už čia praleistą dieną tektų pakloti beveik 1 tūkst. litų.

Maslino paplūdimys, Australija

Maslino paplūdimys, Australija

Į pietus nuo Adelaidės esantis paplūdimys dar 1975 m. vasarį oficialiai įvardintas nudistams skirta vieta. Kaip ir kituose Australijos nudistų paplūdimiuose, taip ir šiame kasmet organizuojama nuogalių olimpiada. Jos metu renkamas puikiausias užpakaliukas, vyksta bėgimo varžybos. Paplūdimys taip pat traukia banglenčių sporto mėgėjus ir saulės palydėti ateinančius romantikus.

Auksinė pakrantė, Kipras

Auksinė pakrantė, Kipras

Šiaurinė Kipro pakrantė laukia tų, kurie puikiai leisti laiką nori tarp savųjų, kadangi apsirengusius paplūdimio lankytojus rasite tik netoliese esančioje kavinėje. Tai neoficialus nudistų paplūdimys, tad siūloma gultis netoli jau poilsiaujančių nuogalių.

Mažasis paplūdimys, Havajai

Mažasis paplūdimys, Havajai

Ši pakrantė Maui saloje (Havajai, JAV) dar vadinama „Pu‘u Olai“. Nors degintis nuogiems Havajuose nėra priimtina, visgi čia yra keletas paplūdimių, kur maudimosi apranga nėra privaloma, nors ir neoficialiai. Makenos parke daug nuošalių įlankėlių, kuriose daugybė nardančių ir plaukiojančių poilsiautojų. Amerikos nuogalių pramogų asociacija „saviškiams“ rekomenduoja Maui saloje pasibūti bent sekmadieniais, kai vyksta muzikos ir ugnies šokių festivaliai.

Rytų užutekis, Prancūzija

Rytų užutekis, Prancūzija

San Marteno (Marigo) salos Prancūzijai priklausanti šiaurės rytų pakrantė traukia daugybę Karibų jūros poilsiautojų. Vertėtų pastebėti, kad eidami paplūdimiu iš šiaurės į pietryčius pamatysite, kaip aplinkiniai vis labiau ir labiau apsinuoginę.

Carpe Diem, Santorini, Graikija

Carpe Diem pliažas, Santorini, Graikija

Santorino saloje, Pyrgos kaimelyje esančiame „boutique“ viešbutyje yra 10 privačių kambarių. Iš čia atsiveria puikus vaizdas salos sostinę Firą. Kiekviename numeryje yra atskira terasa ir baseinas, tad svečiai gali jaustis itin laisvai. Idealus medaus mėnuo su turkiška pirtimi, kuri gali būti rezervuota vien tik jums. Naktis čia kainuoja nuo beveik 900 litų.

Karštosios versmės, Japonija

Karštosios versmės, Japonija

Japonijos sostinė Tokijas gal ir milžiniškas, tačiau ir čia galima pasinerti į gamtos teikiamus malonumus. Tošimėjaus soduose esantis spa – ramus ir natūralių terminių šaltinių turtingas užutekis. Jei poilsiautojams gamtos vis vien per maža, patariama aplankyti Sanga-no-Yu karštųjų šaltinių sodybą. Ir vienur ir kitur lankytojai įleidžiami „vilkėdami“ tik „rojaus kostiumais“.