Projekto autoriai savo išradimą apibūdina taip: „Atsuki kranelį ir stebi, kaip tyras, švarus medus varva tiesiai iš avilio į stiklainį. Jokia brangi įranga nereikalinga, o ir bitės trikdomos labai minimaliai. Su jauduliu jums norime pristatyti savo naująjį išradimą, kuris leis jums mėgautis medumi tiesiai iš avilio, jo net neatidarant. Tai tikrai revoliucinis dalykas, nes žymiai palengvina tiek bitininko, tiek ir bičių darbą“, - sako C. ir S. Andersonai.

Projekto autoriai paaiškina, kad yra dvi galimybės, kaip galima pritaikyti jų išradimą – jis tinkamas tiek tiems, kurie jau turi savo avilius (galima pirkti atskirus rėmelius), tiek ir tiems, kurie jų neturi, bet iki šiol neįsigijo, bijodami daug papildomo darbo derlių surenkant (rėmeliai ir pats avilys). Išradimo esmė tokia, kad avilys iš esmės yra suformuotas iš tam tikrų rėmelių, kurie primena korio ląsteles. Bitės šiuos rėmelius pildo medumi, o vėliau pasukus rankenėlę šie rėmeliai gali iš horizontalios pozicijos persisukti į vertikalią, kas leidžia medui vamzdeliais ištekėti pro kranelį tiesiai į prie avilio laikomą stiklainį.

Kūrėjai tikisi, kad jų išradimas paskatins daugiau žmonių laikyti bites ir mėgautis medumi. Kol kas projektas dar tik renka paramą, bet susidomėjimas juo – milžiniškas. Paramos rinkimas platformoje indiego.com startavo vasario 22 dieną, ir vos per tris dienas žmonės jam suaukojo beveik 3 mln. dolerių. Pirminis autorių paramos prašymas siekė vos 70 tūkst. dolerių. Lėšos šiam projektui įgyvendinti bus renkamos dar 40 dienų, iki balandžio 5 dienos.
Išradimo autoriai - tėvas ir sūnus

Projekto autoriai skaičiuoja, kad jų avilio rėmelių kaina svyruos nuo 350 iki 400 dolerių, o norint rėmelius įsigyti kartu su visa avilio konstrukcija tai kainuos nuo 410 iki 460 dolerių.