Buvo išbadėjęs

Nuvykęs į Palangą Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namų darbuotojas Andrius Sutkaitis nustėro. Šuo buvo visiškai išsekęs, matėsi pragulos. Gyvūnas ne tik, kad nesistojo ant kojų, bet vos ne vos nulaikė galvą, ji svyravo i visas puses.

Išvydusi šį nelaimėlį Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namų administratorė Gintarė Sirtautaitė aiktelėjo. Nesenai dirbti globos namuose pradėjusi jauna moteris sakosi jau spėjusi pamatyti visko, tačiau tokio kankinio jai dar neteko išvysti. 
Veterinaras
Būna atvejų, kai geriau gyvūno nekankinti ir iš karto užmigdyti. Abejojau ir dėl šio gyvūno baigties, bet jei jūs būtumėte matę jo akis! Iš jo nieko nelikę – tik galva ir akys“, - prisiminė veterinaras.

Ant kojų buvo pratrinti mazoliai iki kraujo, matyt nuo gulėjimo. Gintarė svarstė, kad šuo savo jėgomis negalejo atsliaužti ar ateiti, nes net galvos nenulaike. Pirmiausiai jam duota palakti, jis gėrė kaip išprotėjęs, po to - truputi kefyro, ir specialaus maisto. Pasiūlytą ėdesį jis surijo per kokias dešimt sekundžių.

„Bijojome duoti daug maisto iš karto, nors jo akys prašyte prašė. Geriau po truputį, bet dažniau, – prisimena pirmają globos dieną Gintarė. – Gavęs maisto jo pilvas tiesiog virte virė, girdėjosi kaip virškina ir gurgia. Po kokios valandos jis gulėdamas nusišlapino ir nusituštino, supratome, kad virškinimo sistema veikia“.

Likę -  tik galva ir akys

Akivaizdu, kad šuo buvo marintas badu ir dar be vandens laikytas – sako veterinarijos gydytojas Vidmantas Kadiša: „Suleidau jam reikiamų medikamentų, pastačiau lašalines. Tokiam gyvūnui reikia ypatingos priežiūros ir gydymo, o ir rezultatas dažnai nebūna toks, kokio viliamės sulaukti, kartais ir didžiausios pastangos nueina perniek. Būna atvejų, kai geriau gyvūno nekankinti ir iš karto užmigdyti. Abejojau ir dėl šio gyvūno baigties, bet jei jūs būtumėte matę jo akis! Iš jo nieko nelikę – tik galva ir akys“, - prisiminė veterinaras.
Nukankintas šunelis Palangoje

Neįtikėtina, tačiau šunelis jau po paros atsistojo ant kojų ir nors svyruodamas ir negalėdamas paeiti, pamatęs prieglaudos darbuotojus bandė vizginti uodegą. Šitaip žmogaus nuskriaustas nebėgo, nesislėpė, o vizgino uodegą! -  neatsitebi administratorė Gintarė.

„Labai smagu, kad mūsų gydytojo pastangos nenuėjo veltui, kad jį gydė, nors gydymui niekas neskiria lėšų, tad labai prašome paramos. Norintys paremti, lėšas gali pervesti į Gyvūnų globėjų asociacijos sąskaitą LT 757300010138753132. Būtent ši organizacija gelbėja mūsų globos namams pagal išgales. Kiek kartų kreipėmės pagalbos į kitas gyvūnų globos įstaigas, pagalbos niekada nesulaukėme. O juk ne konkurencinės kovos ir kritika, tačiau gyvūnų gelbėjimas turėtų būti visoms šioms organizacijos svarbiausias tikslas nepriklausomai kokioje prieglaudoje gyvūnas gyvena“, - sakė Gintarė.

Prašo atsiliepti, ką nors žinančius

Ji sako mananti, kad išgelbėtas šuo ypatingas, turi kažkokių telepatinių galių. „Ne tik aš neatlaikiau jo pagalbos prašančio žvilgsnio. Mūsų darbuotojas Andrius ir kiti globos namuose savanoriaujantys vyrai pagailėjo susitikę jo žvilgsnį“, - prisimena Gintarė. 

Šuns gelbėtojai sako, kad šiuo metu jis jaučiasi pakankamai gerai, tad jau pradedama ieškoti jam naujų namų. Organizacija kviečia galinčius priglausti, atsakingus žmones aplankyti šį palangiškį.

„Taip pat labai tikimės, kad atsiras žmonių mačiusių šį šunelį. Gal kas atpažins jį iš nuotraukų ir galės mums nurodyti, kas buvo jo savininkas. O gal kas žino visą istoriją, kaip tai nutiko. Tikimės, kad kankintojas bus surastas ir nubaustas“, - sakė savanoriai.