Šias vietas aplankyti parekomendavo Palangos turizmo informacijos centro darbuotojai. Jie teigė, kad jos puikiai reprezentuoja kurortą.

Skulptūrų parkas

Skulptūrų parkas Vytauto ir J. Simpsono gatvių sankryžoje buvo įkurtas 1982 metais. 2008 m. parkas pakeitė savo veidą. Jame atsirado vertingų skulptūrų rinkinys iš Lietuvos dailės muziejaus kolekcijų. Atnaujintame skulptūrų parke lankytojai gali gėrėtis net 28 skulptūromis, kurias perdavė Lietuvos dailės muziejus.

Šiuo metu skulptūrų parke eksponuojami pripažintų Lietuvos skulptorių K. Kisieliaus, B. Vyšniausko, L.V. Striogos, B. Zalenso, A.D. Belevičiaus, V. Krutinio, A. Toleikio, A. Žukausko, D.O. Matulaitės kūriniai. Eksponuojamos garsaus Lietuvos dailininko V.K. Jonyno skulptūros, sukurtos išeivijoje. Ekspoziciją puošia ir užsienio skulptorių iš Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Armėnijos kūriniai.

Birutės kalnas

Šis daugeliui žinomas kalnas yra šiaurinėje Gintaro muziejaus parko dalyje. Tai - reliktinė kopa. Kaip aukščiausia Palangos pajūrio kopa, jau nuo XVII a. ji pažymėta visuose stambesniuose žemėlapiuose. Birutės kalno pavadinimas siejamas su romantiška legenda apie šventą ugnį kūrenusią vaidilutę Birutę, kunigaikščio Kęstučio žmoną ir Vytauto motiną.

1869 m. pastatyta koplyčia pagal architekto K. Majerio projektą. 1976 m. šioje koplyčioje buvo įrengti vitražai. Kalno papėdėje – skulptorės K. Tulienės skulptūra „Tau, Birute“ (1965 m.). Dabar nuo kalno atsiveria nuostabus vaizdas į jūrą, kuris į šią vietą vilioja žmones.

Palangos botanikos parko oranžerija

Botanikos parko administracinio pastato antrajame aukšte įrengta 300 kv. m. ploto oranžerija. Joje rengiamos gėlių ir meno dirbinių (dažniausiai keramikos) parodos. Visa tai - parko ūkinėje zonoje. Ji yra parko pietrytinėje dalyje prie mažojo parterio. Didžiausią ūkinės zonos dalį užima stacionariniai ir plėvele traukti šiltnamiai.

Oranžerijoje auga daugybė egzotinių augalų, kurių nepamatysite bet kur. Todėl ją aplankyti tikrai verta. Be to, pasakiškus vaizdus galima pamatyti ir parke.

Tiškevičių rūmai

Reprezentaciniai Palangos grafų Tiškevičių rūmai pastatyti 1897 metais. Projekto autorius - Berlyne gyvenęs vokiečių architektas Francas Švechtenas. Šį dviejų aukštų mūrinį pastatą nuolatiniam gyvenimui Palangoje buvo pasistatęs grafas Feliksas Tiškevičius.

Ši vieta neįsivaizduojama be gražiųjų rožynų. Dar grafų Tiškevičių laikais įrengtas rožynas Palangos botanikos parko darbuotojų yra kasmet puoselėjamas.